Hlavní obsah

Dort šokoval Spartu, ale na Letnou už nechce

PRAHA

Třiadvacetiletý Filip Dort zazářil v podzimní části fotbalové ligy jako kometa. Na talentovaného záložníka nezbylo v týmu Sparty místo, proto zamířil na roční hostování do Opavy. A začaly se dít věci... V šestnácti utkáních nastřílel osm branek! "Něco takového jsem nečekal," překvapily jeho výkony generálního ředitele Sparty Miroslava Peltu.

Foto: Novinky

DEFAULT TITLE

Článek

Letenští si svého odchovance všimli příliš pozdě. Nyní nabízejí Dortovi novou smlouvu, vůdčí postava Slezanů na ni ale svůj podpis přidat nehodlá. Po skončení hostování na konci června mu vyprší i kontrakt na Letné a s různými nabídkami si hlavu lámat nemusí - chtějí ho nejen v Opavě, ale i na Žižkově. Tam údajně již podepsal smlouvu s platností od července 2004.

"My s ním chceme smlouvu prodloužit, on to ale odmítá. Argumentuje tím, že by na Letné neměl místo v základu, což v Opavě má a měl by ho i na Žižkově. Dokonce by ho chtěl jako kompenzaci za Holeňáka Liberec. Vše nyní záleží na samotném hráči a Opavě," řekl Pelta.

"Jeho výkony mě mile překvapily, něco takového jsem nečekal, když jsme ho posílali na hostování do Opavy. Přiznám ale, že ne všechno prostě člověk ve fotbale trefí. Jeho letní odchod nevidím ještě za uzavřený, ale cítím ze strany hráče i jeho agenta nezájem zůstat na Letné. Dort má pravdu v tom, že ve Spartě je cesta do základu obtížnější než v Opavě nebo na Žižkově," dodal Pelta s tím, že pokud by hráč odešel na Žižkov už v zimě, musela by ho uvolnit Opava, což nevidí jako reálné.

"Dort je gólový hráč, ale záleží na něm, jak se rozhodne," dodal trenér Jiří Kotrba. Fotbalista v médiích potvrdil, že na Letné nechce zůstat kvůli tomu, že nemá jistotu uplatnění.

Reklama

Související témata: