Hlavní obsah

Siegl do konce sezóny na hostování v Plzni

PRAHA

Fotbalista Horst Siegl, propuštěný po podzimní části z Příbrami, odchází na hostování do Plzně. Nejlepší aktivní ligový kanonýr bude v západočeském klubu působit do konce sezóny a nadále tak zůstává kmenovým hráčem Příbrami. Novou posilu ve svých řadách v neděli potvrdily internetové stránky plzeňského klubu.

Foto: ČTK/David Veis

Horst Siegl (ve žlutém) odchází z Příbrami do Plzně

Článek

"Podrobnosti smlouvy jsme ještě ani neupřesňovali, ale Siegl přichází na hostování," upřesnil fotbalistův příchod do Štruncových sadů ředitel Viktorie Štěpán Philipp, podle něhož ještě není zřejmě, zda se v kontraktu objeví případný dodatek o opci na další fotbalistovo setrvání v klubu.

Nabídek bylo dost

Siegl většinu kariéry strávil ve Spartě, ale poslední tři roky působil v Marile Příbram. Její šéf Jaroslav Starka mu však po skončení podzimní sezóny oznámil, že si může hledat nové angažmá. Siegl měl velmi brzy na stole několik nabídek.

"Měl jsem nabídku z rakouské první ligy, jedno zajímavé exotické angažmá a také čtyři nabídky z druhé nejvyšší soutěže," uvedl Siegl v telefonickém rozhovoru pro ČTK. "Ve spojení s Plzní jsme byli už delší dobu, dnes však padlo rozhřešení," dodal na internetových stránkách Plzně.

Ve prospěch Plzně mluvilo i to, že pětatřicetiletý útočník pochází z Karlových Varů. "Často na západ jezdím, a přestože jsem od sedmnácti pryč, mám tam stále spousty přátel. Je myslím povinností, aby v tomto regionu nejvyšší soutěž zůstala zachována."

Kariéru končit nehodlá

Zástupcům Mladé Boleslavi, Mostu, Kladna a HFK Olomouc, kteří o něho projevili zájem, na dálku poděkoval. "Přivítal jsem jejich zájem a není vyloučeno, že tam v budoucnu odejdu. Teď jsem však ještě chtěl dál střílet prvoligové branky," prohlásil kanonýr, který už má na svém kontě 160 přesných zásahů v československé a později české lize.

O tom, co bude Siegl dělat v létě, až mu smlouva v Plzni vyprší, ještě netuší. "Ale o konci kariéry nepřemýšlím," odmítl úvahy, že jde o poslední půlrok jeho hráčského života. Už v pondělí se zapojí do přípravy svého nového týmu. Siegl má na svém kontě 388 zápasů v české nejvyšší soutěži. V rozehraném ročníku první ligy dal dva góly.

Reklama