Hlavní obsah

Sparta se vrátila z Kanárů bez porážky

PRAHA

Fotbalisté pražské Sparty se vrátili o víkendu domů ze soustředění na Kanárských ostrovech, kde vyhráli turnaj v Maspalomas po vítězstvích 4:3 s Hamburger SV a 2:1 ve finále s Anderlechtem. Navíc Karel Poborský získal cenu pro nejlepšího hráče turnaje. Na závěr ještě stihli gólem Juna porazit olympijský výběr Číny 1:0.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

"Loni se nám v přípravě herně nedařilo, letos jsme začali famózně," liboval si trenér Sparty Jiří Kotrba.

Článek

"Loni se nám v přípravě herně nedařilo, letos jsme začali famózně. Hlavně, aby se nám herně i výsledkově dařilo dál a vydrželo nám to po celou sezónu. Dobré výsledky mají určitě vliv na pozitivní atmosféru v kabině. V přípravě jsem zatím velmi spokojen s přístupem hráčů. Nikdo však nemá jisté místo v základu, o to se musejí poprat. Z hráčů je cítit, že chtějí všichni," říkal trenér Jiří Kotrba.

Sparta stráví následující necelý týden v Praze. Připravovat se bude také v novém areálu na Strahově. V této době by měli přijít ještě posily Holeňák z Liberce, Voříšek z Teplic a možná i Štajner z Hannoveru. "Na všem budeme intenzívně pracovat," konstatoval prezident klubu Vlastimil Košťál.

Je možné, že někteří hráči ještě odejdou. Nejvíc se mluví o Sionkovi, který však do Ruska nechce. Kotrba neuvažuje o tom, že by posílal hráče příliš na hostování. Spíš jimi chce posílit rezervu a podle potřeby do ní sahat. Rád by v Toyota Areně viděl fotbalistu typově podobného Kinclovi. O toto místo bojují zatím bratři Gluščevičové.

Od 22. ledna bude obhájce titulu na Kypru, kde má v plánu rovněž několik přípravných zápasů. V únoru už bude ladit formu doma.

Reklama

Související témata: