Hlavní obsah

Voříšek: na Teplice budu rád vzpomínat, ale Sparta je Sparta

Reprezentační záložník Petr Voříšek je teprve několik hodin čerstvým sparťanem. Jak prožíval chvíle, kdy se rozhodovalo o jeho budoucnosti, popsal v rozhovoru s redaktorem Práva Karlem Feltem.

Foto: Archiv

Petr Voříšek

Článek

Jak jste prožíval hodiny čekání na konečný verdikt o vašem přestupu do Sparty?

Byly to hrozné nervy, ale věřil jsem, že to dobře dopadne a kluby se dohodnou.

V kolik hodin jste šel spát?

Ve čtvrt na tři ráno. Moc jsem toho ale nenaspal. Musel jsem být ještě před odletem na Kypr na Letné, abych si převzal sparťanské vybavení, a v půl osmé už jsem mířil na letiště.

Co pro vás Sparta znamená?

Je to největší a nejlepší český klub, a přestup do Sparty je splněním klukovského snu. Věřím, že tady půjdu fotbalově nahoru a zahraji si i za reprezentaci. Z Letné to je blíž také do Ligy mistrů.

Už jste mluvil se svým bývalým teplickým spoluhráčem Janem Rezkem, který přišel na Letnou pár týdnů před vámi?

Samozřejmě a moc jsem se na něho těšil. Blahopřál mi. Jsem velmi rád, že Réza je tu se mnou. Už má nějaké poznatky a s kamarádem se adaptace vždycky prožívá snáz. Bydlet budeme spolu.

Znal jste blíž i některé další hráče?

Jsou to dobří fotbalisté. Myslím si, že s tím, abych zapadl do kolektivu, nebude problém. Zatím nebyl čas nějak se blíž poznat, vždyť jsem sparťanem pár hodin a s kluky jsem mluvil pár minut.

Už jste mluvil s trenérem Kotrbou?

Zatím nebyl čas, ale na soustředění se k tomu určitě dostaneme. Pro mne je nejpodstatnější dostat se do základního kádru a plnit co nejlépe úkoly, které mi trenér dá.

Se spoluhráči z Teplic jste se asi nestihl rozloučit...

Letíme jedním letadlem, tak to stihnu. Na Teplice budu moc rád vzpomínat, ale Sparta je Sparta.

Reklama