Hlavní obsah

Přípravu Olomouce brzdila zranění

OLOMOUC

Třetí příčka, zaručující účast v pohárové Evropě, je cílem fotbalistů Olomouce. "Nyní nám patří, a tak je naší povinností se o ni porvat. Myslím, že máme dostatečně kvalitní kádr, abychom to zvládli," řekl kouč Sigmy Petr Uličný. Současně si trenér Hanáků postěžoval na rozsáhlou marodku, která nabourala zimní přípravu.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Udržet třetí příčku prvoligové tabulky. To je hlavní cíl fotbalistů Olomouce.

Článek

"Tak rozsáhlou marodku jsem za své trenérské působení ještě nezažil. Ani jeden zápas jsme neodehráli v optimální sestavě. Pošramocené kotníky vyřadily Kučeru, Špiláčka, Babniče a Urbánka. Sval trápí Zbožínka a kvůli nemoci měli výpadky i Reiter, Vaniak a Jordánek. Vymlouvat se však na to nebudeme," uvedl Uličný.

Přípravu jako takovou však označil za vydařenou. "Doma, ve Špindlerově Mlýně i v Egyptě jsme měli vynikající podmínky. Jen výsledky nebyly optimální. Z devíti zápasů jsme jen tři vyhráli, jeden skončil remízou a pět prohráli. To ale není směrodatné. Rozhodující bude liga a já jsem přesvědčen, že přes všechny komplikace jsme na ni perfektně připraveni," zdůraznil Uličný.

Kam s Kučerou?

Mrzí ho ale, že v zápasech nemohl dostatečně vyzkoušet Boušku, který na Hanou přišel z Hradce Králové, aby nahradil Vlčka, jenž odešel do moskevského Dynama. "Věřím, že se mu to podaří, byť Standa byl jedním z našich klíčových hráčů. V opačném případě mám však i jiné alternativy. Řešit tento post můžeme i Randou, Zbožínkem, či Vyskočilem," prozradil Uličný.

Trenér Olomouce přiznal, že řeší i to, kam postavit kapitána Kučeru. "Na podzim to byl náš žolík. Hrát může v obraně i záloze prakticky na kterémkoliv postu. Rozhodnu se až bezprostředně před pondělním zápasem s Jabloncem, a to podle zdravotního stavu," dodal kouč.

Potěšení pak vyjádřil nad tím, že o místo v sestavě si říká olomoucké mládí. "Kvůli již zmíněným absencím hráli mladíci v přípravě prakticky pořád. Především M. Hubník, Glos, Krajčovič, Vyskočil a Ševela zkušenějším spoluhráčům začínají pořádně šlapat na paty. Nemusím se bát jednoho až dva do základu zařadit," pochvaloval si Uličný.

Reklama

Související témata: