Hlavní obsah

Žižkov naplno bodoval a opustil sestupovou příčku

PRAHA

Ze sestupových vod v 19. kole první ligy vystoupili fotbalisté Viktorie Žižkov. V domácím prostředí si poradili s bezzubým Brnem, první jarní výhra v poměru 2:0 je posunula na čtrnáctou příčku. Oba góly zařídili již v první půli hlavou Sabou a Pikl. Brno už osm kol nevyhrálo a začíná se nebezpečně sesouvat k ligovému dnu.

Foto: archiv

Žižkovský Jiří Sabou se trefil do sítě Brna.

Článek

"Konečně v tom bylo to, co jsme chtěli. Nasazení a agresivita. Dokázali jsme zatlačit soupeře a dát životně důležité góly. Takhle se hraje o záchranu," liboval si domácí kouč Bittengel a dodal: "Interním rozhodnutím týmu i vedení klubu se stal kapitánem mužstva Jiří Němec. Vyhráli jsme, asi se to osvědčilo."

Utkání začalo s dvanáctiminutovým zpožděním, protože sudí poslal domácí tým zpět do kabiny přezout nebezpečné kopačky. Lépe začali domácí, ale Hottek dvakrát pálil vedle a Sabou míč neprotlačil mezi tyče zblízka. Dočkal se však po následném rohovém kopu Ščasného, kdy hlavou poslal míč tam, kam patří. Hodně červenat se musel gólman Belic.

Pak se rozhostila na Žižkově fotbalová nuda. Domácí kontrolovali hru, Brno bylo neškodné, jen jeho fanoušci se postrkovali s policií. Až v samém závěru naservíroval Hottek perfektní centr před branku na hlavu Pikla, který se trefil přesně pod břevno.

Chybí střelci

Po změně stran sice hosté vyrovnali opticky hru, ale v útoku zůstali zcela sterilní. Když už vystřelili, bylo to z druhé vlny a hodně nepřesné. Domácí, spokojení s dvougólovým vedením, snížili obrátky, takže v mrazivém dopoledni už nebylo nic, co by hrstku fanoušků zahřálo. Až v závěru to bylo na každé straně po jedné hlavičce, ale brankáři se překvapit nenechali.

"Znovu jsme prohráli a nedali ani gól. Domácí hráli s velkým nasazením, jak se má hrát o záchranu. Nám stále chybí Pacanda, Švancara je po zranění, nikdo jiný góly nedává," posteskl si trenér hostí Karel Jarůšek.

Viktoria Žižkov - 1.FC Brno 2:0
Poločas: 2:0. Branky: 8. Sabou, 42. Pikl. Rozhodčí: Jára - Tulinger, Pastyřík. ŽK: Buryán, Mlejnský, Sabou, Němec - Máša, Zúbek. Diváci: 2123.
Viktoria Žižkov: Pižanowski - Buryán, Mlejnský, Klimpl (79. Prášil)- Ščasný, Pikl, Sabou, Němec, Hottek (88. Dirnbach)- Oravec, Chihuri (60. Prohászka). Trenér: Bittengel.
1. FC Brno: Belic - Máša (54. Svoboda), Křivánek, Kotůlek, Šustr - Musil (8. Abrahám), Zúbek, Živný, Belej (78. Hlavatý) - Švancara, Kroupa. Trenéři: Jarůšek a Schwarz.
Fotbalová liga, 19. kolo
České Budějovice - Sparta Praha 2:2
Slavia Praha - Plzeň 3:0
Synot - Jablonec 1:0
Žižkov - Brno 2:0
Blšany - Ostrava 2:1
Olomouc - Příbram 1:0
Liberec - Zlín, hraje se v pondělí (16:40)
Opava - Teplice, hraje se 24. 3.

Reklama

Související témata: