Hlavní obsah

Nedáme gól do poločasu a hrajeme v křeči, říká Štajner

PRAHA

Jiří Štajner přišel v zimě do pražské Sparty, aby jí pomohl v boji o titul, po mizerném jarním startu to ale vypadá, že pražský klub na vítězství v lize myslet nemůže. Ex-liberecký špílmachr je ovšem jiného názoru. "Hraje se až do konce, stát se může všechno," věří v rozhovoru pro Právo.

Článek

Do Sparty jste si šel zahrát fotbal, jak vás baví po takových výsledcích? Pořád mě baví. S Olomoucí to bylo o tom, že jsme nedali ani vyložené šance. Vychytal nás Vaniak.

V utkání s Olomoucí jste ale ztratil hodně míčů... To je pravda. Ale při přebírání mě kolikrát někdo zezadu kopne, pořád mám někoho za zády. Je to hrozně těžké. Navíc mi nevyšly ani některé kličky.

Cítil jste, že tento zápas byl zlomový? Pro nás je zlomové každé utkání. Kdybychom dali v první půli gól, bylo to o něčem jiném.

Teď už budete asi hrát jen o druhé místo...Proč? Hraje se až do konce. Já to rozhodně nevzdávám. Ale stát se může všechno.

V čem vidíte příčiny špatných jarních výkonů Sparty? Je to o prvním gólu. Když ho nedáme do poločasu, začne se náš výkon měnit vkřeč. Nakopáváme míče a to je pak o náhodě, jestli to tam spadne. Musíme být trpěliví.

V Českých Budějovicích jste ale vedli o dva góly a přesto jste si odvezli jen bod... Udělali jsme zbytečné chyby. Tam jsme to měli ukopat. To souvisí i s tou trpělivostí. Musíme každý začít u sebe. Věřím, že ten zlom přijde a zlepší se to. Mohlo by se to zlomit třeba už při Lize mistrů v Miláně nebo příští neděli v derby na Slavii. Je to o jednom dobrém výsledku.

V sobotu jste však jako jeden z mála třikrát ohrozil olomouckého brankáře Vaniaka a ještě jste sebral míč v dobré pozici Poborskému. Která z těch střel měla nejblíž ke gólu? Začnu Poborským, vůbec jsem ho neviděl. Jinak bych mu to nechal, sám jsem nebyl ve výhodné pozici. Vaniak chytil perfektně všechny moje střelecké pokusy, včetně té hlavičky. Nejblíže ke gólu měla střela z první půle, to jsem už viděl míč skoro v síti.

Reklama

Související témata: