Hlavní obsah

Olomouc pokračuje ve výborných výkonech, porazila i Liberec

OLOMOUC

Sigma prodloužila šňůru bez porážky už na osm zápasů v řadě. "Mám radost, že jsme to zvládli. V úvodu nám sice dělaly potíže odražené míče, ale podržel nás vynikající Vaniak a pak nás Babnič famózní finální přihrávkou, kterou Reiter musel proměnit, dostal na koně," pochvaloval si kouč Sigmy Petr Uličný.

Článek

Liberečtí však na Hané začali hodně sebevědomě. Už v 6. minutě se mohli dostat do vedení, ale Vaniak při parádní ráně Kisela z voleje čaroval. S přibývajícími minutami však Sigma začala přebírat iniciativu. Agilní byl především Babnič. Ve 21. minutě pálil nad Hauzrovu bránu a o minutu později zase jeho hlavičku liberecký gólman bravurně zneškodnil. Ve 30. minutě však Babnič na sebe vzal pro změnu roli nahrávače, Reiter se při dorážce z malého vápna nemýlil a ukončil tak své jarní střelecké trápení.

Za dalších šest minut se po hrubé chybě liberecké obrany dostal na hranici šestnáctky k míči zcela volný Hudec, levačkou vypálil přesně k pravé tyči a nedal tak Hauzrovi šanci. Liberečtí vstoupili aktivněji i do druhé půle. Hološko však ve 46. minutě v nadějné pozici minul a Kiselovu střelu Vaniak vytahoval na roh.

Sigma se do útoku nehrnula a čekala na další šanci. Zahrozil však už jen Glos, ale jeho bomba z 30 metrů skončila nad. V 82. min. to na druhé straně zkoušel Ančic, jenže ani on Vaniakovu svatyni netrefil, a tak olomoucký gólman v této sezóně už potřinácté udržel čisté konto. "Na naši hru se možná pěkně dívá, ale je zoufale neefektivní, a to je zlé. Šance si vytváříme, ale nedáváme je," zlobil se liberecký trenér Stanislav Griga.

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 2:0 (2:0)
Branky: 30. Reiter, 36. Hudec. Rozhodčí: Matějek - Hruška, Handlíř. ŽK: Kisel, Hauzr, Holeňák, Valachovič, Lukáš (všichni Liberec). Diváci: 6687.
Olomouc: Vaniak - R. Hubník, Hudec, Kučera, Caha - Randa, Zbožínek, Špiláček, Glos (87. Krajčovič) - Babnič (75. Vyskočil), Reiter (90. Schulmeister). Trenér: Uličný.
Liberec: Hauzr - Pilný, Lukáš, Valachovič - Holeňák (64. Slepička), Kisel (55. Hodúr), Langer, Polák (71. Ančic), Janů - Hološko, Došek. Trenéři: Griga a Lavička.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články