Hlavní obsah

Střelec Vodehnal zajistil Jablonci setrvání v soutěži

JABLONEC

Až brankou střídajícího útočníka Vodehnala po přihrávce dalšího náhradníka Michálka v poslední minutě udolali fotbalisté Jablonce soupeře z Blšan. V souboji dvou celků z dolní poloviny tabulky tak nejspíš udělali rozhodující krok na cestě k záchraně.

Článek

"Za nasazení, bojovnost a aktivitu ve druhé půli jsme si tři body zasloužili. Konečně se k nám po dlouhé době přiklonilo i štěstí," oddechl si trenér vítězů Petr Rada. Jeho protějšek z blšanské lavičky Michal Bílek nezastíral zklamání: "Při větší herní zodpovědnosti jsme mohli dosáhnout na vítězství. Prohra v existenčním utkání mě nesmírně mrzí, protože jsme se porazili sami vlastní chybou. Dostat gól v samotném závěru je neomluvitelné."

Zpočátku laxně hrající Jablonec hostující tým ztrestal ve 25. minutě. Po nenápadné akci se míč dostal k Devátému, který v pokutovém území elegantně obelstil Flachbarta a technickou střelou překonal Špita. Domácí to ještě moc neprobudilo a když už se přece jen přiblížili k soupeřově brance, zmařila vše na poslední chvíli blšanská obrana či nepřesné zakončení. Flachbart po rychlé akci mířil nad břevno. S Laštovkovou dělovkou neměl pak Chvalovský problémy a následně si bravurně poradil i s Herzánovou a Hochmeisterovou hlavičkou.

Po pauze Jablonec přidal

Razantněji a se dvěma změnami v sestavě se Jablonečtí pustili do soupeře po pauze a svou snahu záhy korunovali vyrovnávacím gólem. Laštovka našel přesným centrem z pravé strany volného Šenkeříka, který se hlavou trefil nekompromisně pod břevno. Hosté se od té chvíle i za cenu zdržovací taktiky zaměřili už jen na bránění nerozhodného stavu. V 81. min. mohli ale z ojedinělé akce rozhodnout, když Devátého ránu Špit vytáhl těsně nad branku. Finiš ale vyšel Jablonci, když Michálek od zadní čáry nahrál Vodehnalovi, který nezaváhal a rozjásal jablonecký stadión.

Jablonec - Blšany 2:1 (0:1)
Branky: 59. Šenkeřík, 90. Vodehnal - 25. Devátý. Rozhodčí: Beneš - Amler, Košec. ŽK: Kordula - Sýkora. Diváci: 3040.
Jablonec: Špit - Laštovka, Hochmeister, Hrotek, Flachbart - Herzán (46. Michálek), Kordula, Čížek, Weber (46. Svojtka) - Smíšek (78. Vodehnal), Šenkeřík. Trenér: Rada.
Blšany: Chvalovský - Lukáč, Horáček, Šourek, Sýkora - Devátý, J. Bílek, Kožíšek, Pudil (70. Hrabák) - Zelenka, Pešír (84. Hašek). Trenér: M. Bílek.
TABULKA:
Fotbalová liga - 26. kolo
Sobota 17. dubna
Opava - Slavia 0:0
Zlín - Plzeň 2:1
Neděle 18. dubna
Č. Budějovice - Liberec 2:1
Teplice - Brno 2:1
Příbram - Ostrava 0:3
Olomouc - Synot 1:0
Jablonec - Blšany 2:1
Pondělí 19. dubna
Sparta - V. Žižkov

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.