Hlavní obsah

Baník už má titul na dosah

OSTRAVA

Ostrava oslavuje Miroslava Matušoviče. Útočník fotbalového Baníku rozhodl gólem z penalty v nastavení ve Zlíně o zisku bodu pro lídra ligy, v pátečním duelu s Teplicemi pak pět minut před koncem z pokutového kopu, který vyvolal polemiku, dokonce zařídil pro domácí všechny body. "Byly to ale pořádné nervy," přiznal se. Baník má titul nadosah.

Foto: FC Baník Ostrava

Ostravský Baník udělal velký krok k zisku ligového titulu.

Článek

Předcházející střet Žůrka s brankářem Poštulkou přinesl hodně diskusí. "Snažil jsem se ho vytlačit z vápna. Chtěl jsem odkopnout míč levačkou, jenže jsem minul balón i Žůrka, který si ho dobře kryl. Pak si útočník míč posunul a mrsknul sebou, v tu chvíli jsme se fakt střetli, ovšem tohle penalta nebyla ani náhodou," zlobil se gólman Tomáš Poštulka.

Druhý aktér sporné situace, útočník Libor Žůrek s tím ovšem rezolutně nesouhlasil, podle něj k nedovolenému střetu došlo. "Poštulka mi zabránil v pohybu dopředu, proto jsem spadl," vykládal fotbalista Baníku a zastal se ho také kouč František Komňacký: "Když by se v podobné situaci ocitl někdo jiný, váhal bych, ale Žůrek nepadá snad ani v tréninku. Říkal mi v šatně, že ho Poštulka přišlápl, tak mu teď nemám důvod nevěřit."

Teplice cítí křivdu

Pocit křivdy v sobě těžko dusil kouč Teplic Jan Poštulka. "Penalta byla zapískaná bez hanby a byla naprosto vymyšlená. Tvrzení, že došlo ke kontaktu, nemůže vůbec obstát. To by se desítka pískala při každé standardní situaci," kroutil hlavou kouč hostů a hned dodal: "Já Ostravě titul hodně přeju, moc dobře vím, co je to hrát proti pražským S. Ale o správnosti nařízení takového pokutového kopu mě nikdo nepřesvědčí."

Když sudí Šedivý nařídil penaltu, okamžitě se kolem míče shlukli domácí fotbalisté. "Já jít nechtěl. Necítil jsem se. Byli jsme určeni s Mírou Matušovičem a já mu řekl, ať jde," uvedl kanonýr Marek Heinz a hrdina zápasu přitakal.

"Kluci mi věřili. Věděl jsem, že Poštulka penalty umí, ale maličko dřív se pohnul. Já už věděl, kam balón pošlu. Že se diváci drželi celou dobu kolem ramen? To nevím, já pořádně ani nic nevnímal," prohlásil Matušovič.

Hosté na Bazalech nepředvedli směrem dopředu nic, přesto byli blízko remíze. "Prohráli jsme gólem z vymyšlené penalty. Na domácích byl patrný psychický tlak, proti Spartě se jim bude hrát lépe," odhadl teplický kapitán Pavel Horváth a jeho ostravský protějšek, záložník Radek Látal dodal: "Zvládli jsme to, máme tři body a teď už to nepustíme!"

Reklama

Související témata: