Hlavní obsah

Blšany udělaly velký krok k záchraně

BLŠANY

Prvoligová vesnice reálně žije sen o záchraně, kterému po podzimu věřili snad jen snílci. Blšany v klíčovém utkání o záchranu dřely více než Opava, přestřílely ji díky dvěma gólům Zelenky a Šelichy 4:3 a setrvání v nejvyšší soutěži mají před posledním kolem ve své moci!

Článek

"Když jsem přišel do Blšan, tak jsem si přál přesně takovou ligovou tabulku po konci ligy. Máme strašnou radost, ale ještě není konec," řekl kouč vítězů Michal Bílek. Jeho týmu stačí k záchraně uhrát bod na Synotu, nebo může i prohrát, když Žižkov nevyhraje v Liberci, či bude mít po 30. kole stejně bodů jako Brno (to hraje v Příbrami), s nímž má lepší vzájemné zápasy.

S Opavou to byla bitva o nervy. Neuběhla ani půl hodinka a hosté byli na odpis. Tři góly za třináct minut ruinovaly jejich naděje na jakýkoliv zisk. Sled nečekané blšanské smršti byl bleskový. 14. minuta: Sýkora nachází obranou ignorovaného Šelichu, který obstřeluje Vaška - 1:0. 26. minuta: Pešír pálí z úhlu, gólman Opavy Vašek balón jen vyráží do Zelenky, od něhož se odráží do sítě. Záležitost pro fotbalové fajnšmekry předvedl holohlavý hráč o pár vteřin později. Jeho lob přes délku celé branky by mohl být hitem sportovních znělek - 3:0.

Co se dělo pak? Domácí lehkomyslnost a málem šokující obrat. Už do přestávky totiž snadno hlavou snížil Pospěch - 3:1. A když v 54. minutě dal znovu Pospěch kontaktní trefu, nervozita domácích dostoupila vrcholu. "Byla to laxnost obrany," uvedl po utkání blšanský hrdina Luděk Zelenka, jenž dal Opavě svůj sedmý a osmý gól jara.

Domácí spasil vítěznou brankou Šelicha. Jeho rána z 25 metrů byla podobně výstavní jako Zelenkův lob. "To se povede jednou za tři roky," pravil šťastný Šelicha.

Klid ale Blšanským přán nebyl. Loučka prošel přes Lukáče, Chvalovský dostal ze třetí střely třetí gól a celý tým i s lavičkou se klepal strachy od 85. minuty až do konce. "Záchrana je tak blízko," snil hrdina Zelenka a celá domácí šatna řvala nadšením.

Opavští si také oddychli. Vždyť jim Synot výhrou na Žižkově zajistil ligu i pro příští rok. "Čili mám rozpolcené pocity. Tenhle zápas byl od nás špatný. Jenže cíl jsme splnili. Kluci mi říkali, že si ještě nikdy nezařvali po porážce," smál se kouč Slezanů Pavel Hapal.

Blšany - Opava 4:3
Branky: 26. a 27. Zelenka, 14. a 60. Šelicha - 33. a 54. Zb. Pospěch, 85. Loučka. Hlavní rozhodčí Řehoř, žluté karty: Vorel, Horáček, Pudil - Dort, Jašek, 1685 diváků, poločas: 3:1.
Blšany: Chvalovský - Lukáč, Vorel, Horáček, Pleško - Devátý (59. Pudil), Bílek, Sýkora, Šelicha - Pešír (90. Hašek), Zelenka (82. Kožíšek).
Opava: Vašek - Horňák, Jašek, Tichota, Loučka - Chlebek (30. Zeher), Baranek, Metelka (80. Laciga), Holý - Dort, Zb. Pospěch.

Reklama

Související témata: