Hlavní obsah

Straka zůstane ve Spartě

PRAHA

Fotbalový kouč František Straka bude s největší pravděpodobností působit i v příští sezóně na lavičce pražské Sparty. Pětačtyřicetiletý trenér se v pátek na Letné předběžně dohodl na podmínkách nové smlouvy, která by měla být potvrzena příští týden.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Straka povede fotbalisty Sparty i v příští sezóně.

Článek

"Pro trenéra Straku bude připravena smlouva na jeden rok s opcí, kterou uplatníme v případě, že splní cíle stanovené před novou sezónou," informovala tisková mluvčí Sparty Lenka Raková. Podle ní jednání ale ještě nejsou definitivně u konce, mimo jiné zbývá dořešit finanční otázku.

Straka po dnešním jednání neskrýval optimismus. "Jednání bylo naprosto pozitivní. Nemám pochyb o tom, že se domluvíme," řekl po schůzce s vedením Sparty Straka.

Bývalý kouč Teplic nahradil po 23. kole nejvyšší fotbalové soutěže odvolaného Jiřího Kotrbu s jasným cílem: dotáhnout obhájce mistrovské trofeje alespoň na druhé místo tabulky a získat tak možnost bojovat o Ligu mistrů. To se mu s největší pravděpodobností povede, lze očekávat, že Sparta svůj náskok před třetí Olomoucí v posledním kole udrží.

Straka prožil ve Spartě skvělé roky už jako jako hráč, v 80. letech získal čtyři mistrovské tituly, tvořil stoperskou dvojici s Jozefem Chovancem. Letnou opustil v roce 1988, kdy odešel do Německa. Tam hájil barvy Mönchengladbachu, Rostocku a Wuppertalu.

Německo si oblíbil. Dodnes bydlí v Kolíně nad Rýnem, do řeči se mu občas připlete německé slovíčko a netají se touhou jednou převzít některý z bundesligových celků.

Reklama

Související témata: