Hlavní obsah

Žižkov protestuje a čeká

PRAHA

Šéfové fotbalové Viktorie Žižkov jsou přesvědčeni, že jejich pád v souvislosti s kauzou Synot nemusí ještě být neodvratný. Alespoň to podle nich plyne z toho, co bylo předmětem úterního jednání Ligového shromáždění.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Vedení Viktorie Žižkov se nehodlá smířit se sestupem z první ligy.

Článek

"O něčem se jedná na Ligovém shromáždění a pak si večer pustím televizi a rázem vidím a slyším něco jiného: totiž že liga je definitivně uzavřená," podivuje se některým výstupům z jednání sportovní ředitel Viktorie Ivan Horník.

V případě vyloučení Synotu disciplinární komisí je podle fotbalových norem teprve v kompetenci řídícího orgánu soutěže určit, zda bude považován za prvního sestupujícího, čímž by se zachránil klub na 15.místě, tedy Žižkov, či nikoli a soutěž tak bude doplněna o třetí tým z druhé ligy.

K tomuto bodu by se znovu muselo sejít Ligové shromáždění a teprve pak rozhodnout. Nejdříve se tak může stát po příštím pátku, kdy je na programu další jednání disciplinárky, která už může vyřknout ortel nad Synotem.

Protest u odvolací komise

Pražský klub se obrátil s protestem na svazovou Odvolací a revizní komisi. "Všichni za jeden provaz schválili to, že liga se uzavírá tak, aby se mohli oznámit pro UEFA pohároví účastníci, a zároveň vzali na vědomí, že zde je kauza, která teprve bude mít nějaké výsledky," pravil Horník

Podle něj nikdo nepředjímal v dalším postupu jako jedinou možnost případné doplnění soutěže z druhé ligy.

I činovníci svazu po jednání naznačovali, že výklad nemusí být jednoznačný. "My nechceme nic jiného, než aby vše proběhlo v souladu se soutěžním řádem a nemusí samozřejmě jít jen o Viktorku, ale o kterýkoli jiný klub. Nevíme, kdy bude protest řešen, nezbývá nám než čekat," dodal Horník.

Reklama