Hlavní obsah

Mladá Boleslav je mezi fotbalovou elitou

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi budou hrát poprvé v klubové historii první ligu. Středočeši o postupu mezi elitu rozhodli vítězstvím 2:0 v pondělní dohrávce 28. kola nad Pardubicemi. V tabulce druhé ligy mají dvě kola před koncem soutěže nedostižný sedmibodový náskok před třetím Kladnem.

Článek

O bod druhým Drnovicím stačí k návratu do nejvyšší soutěže po dvou letech získat pouhý bod.

Diveckého pečeť

V Mladé Boleslavi se domácí hnali za postupem a první příležitost měl Rojka po chybě obrany už v 11. minutě, ale přestřelil branku. Pak hledišti zatrnulo při střele Bukače a brankář Miller měl práci i se střelou Kaciáně. Po půlhodině hry se domácí zlobili, že rozhodčí Beneš neodpískal ruku Martinčíka v pokutovém území, ale dočkali se už o čtyři minuty později, když se Rojka prosadil ve vápně a prostřelil Šimona.

Do přestávky se ještě hodně zapotil Miller při střele pardubického Bakeše a těsně před přestávkou propásl tutovku hostující Kučera, který nikým neatakován zakončil útok střelou do brankáře.

Ve druhém poločase hráli hosté o poznání klidněji a měli několik příležitostí k vyrovnání. V 59. minutě byl v šanci hostující Púčala, ale akci nedokončil a tentýž hráč o chvíli později při sólu nevyzrál na Millera. V 73. minutě zcela volný Kaciáň o vlas minul branku. Pět minut na to ale přišlo vysvobození pro domácí celek - Divecký rutinérsky zatočil míč k tyči a poslal tak Boleslav do první ligy.

Hlediště od té doby mohlo skandovat "Už jsme tam!", ochozy se valily mexické vlny, které jsou už v Boleslavi pověstné.

Ohňostroj nad městem

Nad městem se po historickém okamžiku rozzářil ohňostroj, v šatně domácího družstva zase teklo proudem šampaňské.

"Splnili jsme si cíl, který jsme si dali před sezónou, a jsme rádi, že už je to dvě kola před koncem. Samozřejmě na první ligu se všichni nesmírně těšíme. Věříme v podporu našeho obecenstva, které nám k postupu velice pomohlo," poděkoval za všechny ještě jednou divákům stoper Jan Skoupý. Hráči se předtím s přeplněným hledištěm společně rozloučili ještě na trávníku.

Těšil se i Aleš Juranka, člen představenstva SK Mladá Boleslav, třebaže už trochu myslel na budoucnost. "Teď si chvíli oddychneme, ale už také začneme postupnými kroky přípravu na první ligu," dodal.

Druhá liga - 28. kolo
Mladá Boleslav - Pardubice 2:0 (1:0)

Reklama

Související témata: