Hlavní obsah

Košťál loví Lizaraza

PRAHA

Prezident fotbalové Sparty Vlastimil Košťál po úspěšném prodeji Tomáš Hübschmana do Doněcku za přibližně sto miliónů korun, chystá přestupovou bombu tentokrát směrem na Letnou. "Hledáme kvalitního leváka do obrany. Volný je Lizarazu. I ve dvaatřiceti letech je to stále velmi kvalitní fotbalista. Uvidíme," řekl Právu Vlastimil Košťál.

Článek

Nový majitel klubu společnost J&T má enormní zájem posunout Spartu ještě výš, než kam se dostala za předchozího majitele, proto chce kádr zkvalitnit.

"Chceme pochopitelně udržet Karla Poborského, V průběhu týdne by mělo být jasno. Počítáme ještě s odchodem některých hráčů, ale nikoli ze základního kádru. Samozřejmě přijdou i posily. Už v pondělí například Meduna ze Synotu, nevzdáváme se ani brněnského Pacandy, objevit se mohou i další hráči," dodal Košťál.

Mužstvo odlétá v pondělí odpoledne do Německa. "Týden se budeme připravovat ve Westwaldu. Tohoto místa u Kolína nad Rýnem s kvalitním zázemím využívají i bundesligové kluby. Soustředění bude zaměřené už herně, fáze zaměřená na fyzičku je za námi," přiblížil trenér František Straka

"Letí s námi i Jaromír Blažek, s Poborským jsme se domluvili ještě na týdnu dovolené. S mužstvem už kromě Hübschmana nejsou Poledica a mladší z Gluščevičů Vladimir. K jiným změnám zatím nedošlo," dodal sparťanský kouč.

Toyota Arena se mění

Výraznou změnou prochází letenská Toyota Arena. Postupně jsou vyměňovány sedačky na všech čtyřech tribunách, práce by měly skončit v polovině července. Jako poslední čeká výměna hlavní tribunu.

"Sedačky jsou v klubových barvách. Osazeny už jsou na většině míst postranních ochozů stadiónu a ve spodních částech tribun. Na hlavní budou žluté. V horních ochozech stadiónu jsou modré, ve spodních červené," uvedla tisková mluvčí klubu Lenka Raková.

Dodavatelem nových sedaček, které odpovídají normám projektu Stadióny 2003, je francouzská firma Grosfillex. Ta mimo jiné vybavila i fotbalový stadión Maracaná pro 72 tisíc diváků v brazilském Rio de Janeiru.

Do Toyota Areny byly vybrány sedačky ze vstřikovaného polypropylenu s lesklým povrchem a zpevněnou plastovou konstrukcí, která má být odolnější vůči případnému poškození. Rekonstrukce vyjde asi na 14 mil. korun a je součástí partnerství s Toyota Motor Czech.

"Jsem nesmírně potěšen, že Sparta s naší pomocí zkvalitňuje prostředí pro diváky na stadiónu. Toyota bude tento trend v rozvoji diváckého prostředí nadále podporovat," ocenil proměnu prezident Toyota Motor Czech Hitoshi Ikoma.

Reklama

Související témata: