Hlavní obsah

Ostravský Baník stále marně shání obránce

OSTRAVA

Fotbalový Baník Ostrava horečně shání obránce. Kouč František Komňacký zatím nedostal náhradu za reprezentačního stopera Bolfa, který přestoupil do Auxerre, přesto v úterý prohlásil: "Pokud by s námi nový obránce vyrazil už na herní soustředění do Seefeldu, byl bych s kádrem opravdu spokojený."

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Michal Papadopulos se po ročním 'výletu' do Anglie vrátil do Ostravy.

Článek

Ostravané zapracovali na rozšíření své sestavy. "Byl to jeden z našich stěžejních cílů. V minulé sezóně jsme měli kádr hodně úzký a ve chvíli, kdy vypadli ze sestavy Besta nebo Látal, přišly problémy. Tentokrát už budeme mít tým vyrovnanější a na většině postů tak vznikne větší zastupitelnost," konstatoval Komňacký.

Větší konkurence

V kolonce odchodů zatím zůstala jen dvě jména. Zatímco Bolfa se zatím vedení klubu nahradit nepodařilo, místo brankáře Laštůvky, který odešel do Doněcka, už získal Baník slovenskou reprezentační jedničku Königa. "Je to zkušený gólman, takže by to měla být adekvátní náhrada. Alespoň první přípravné zápasy to jasně naznačují," uvedl kouč na adresu brankáře, který chytal dlouho ve Švýcarsku a loni v Turecku.

Po pobytu v Izraeli se vrátil do ligy záložník Zavadil, z Brna přišel zkušený Zúbek, roční působení v Arsenalu má za sebou talentovaný útočník Papadopulos. Tým doplnil Kotrys z druholigové Jihlavy a Baník do konce týdne zkouší mladíka Limberského, jenž patří italské Modeně.

"Líbí se mi, fotbalu dává vše. V pátek se rozhodne, jestli se jej pokusíme získat na hostování," poznamenal Komňacký.

Ještě víc než posilování mužstva jej vnitřně těší, že vedení nesvolilo k odchodu střelce Matušoviče do Panathinaikosu Atény, navíc s Baníkem nadále trénuje i nejlepší kanonýr minulého ligového ročníku Heinz. Odmítl nabídku Spartaku Moskva a čeká, zda se teď ozvou další zájemci.

"Kdo by si myslel, že oba budou zklamaní a poleví v tréninku, mýlil by se. Dřou naplno, vždyť chtějí zůstat v nároďáku," chválil fotbalisty trenér.

Chtějí Velkoborského

A tak mu vrásky přidělává jenom absence obránce. "Nahradit Bolfa bude těžké. Vedení teď začalo jednat s Blšany o Velkoborském a kdyby to vyšlo, byl bych spokojen. Navíc se už uzdravil Dvorník, zkušenosti sbírá mladý Neuwirth," popisoval stav v defenzívě kouč

Drobné problémy mu dělají i zranění: "Drozd je po operaci a jen běhá, naštěstí se už uzdravili Čížek a Papadopulos. Přesto těch zdravotních patálií bylo docela dost."

Příchodem Zavadila a Papadopulose se Komňackému otevřela i větší šance pracovat na odlišných herních systémech.

"Bohužel jsme zatím třeba alternativu s jedním vysunutým hrotem a dvěma hráči pod ním nemohli vyzkoušet, protože Papadopulos hodně marodil. Ale je to jeden z cílů pro soustředění v Seefeldu, stejně jako práce na součinnosti zcela nově se rodící obrany," odhalil plány pro blížící se soustředění kouč.

Střetnou se s Galatasarayem

Do Rakouska se Baník vydá v pondělí, den poté, co absolvuje přípravný zápas s Borussií Mönchengladbach. "V Seefeldu nás čekají tři kvalitní soupeři. Jisté zatím je, že na úvod to bude duel s Galatasaray Istanbul," poznamenal Komňacký.

Dodal, že forma by měla dál směřovat k začátku srpna, kdy Baník čeká ligový start a rovněž i třetí předkolo Ligy mistrů: "Už se na to všichni těšíme, tohle bude opravdový svátek pro nás i fanoušky."

Reklama

Související témata: