Hlavní obsah

Už žádná milost, tresty pro rozhodčí byly potvrzeny

PRAHA

Milosti se od odvolací a revizní komise Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS) po jejím středečním jednání sudí Jaromír Hlaváč, Václav Zejda, Bohuslav Krátký a Stanislav Hruška nedočkali. Komise naopak potvrdila dvouletý zákaz činnosti za účast v korupční aféře.

Foto: internet

Další milosti uděleny nebyly, rozhodčí si odpykají dvouleté tresty.

Článek

Hruškův případ komise ani neprojednávala. Sudí totiž nesplnil potřebné náležitosti a nezaplatil stanovené poplatky.

"Po prozkoumání důkazů, která měla k dispozici disciplinární komise, jsme došli k závěru, že rozhodla správně a tresty jsme potvrdili. Nikdo z rozhodčích už nemá žádný opravný prostředek. Tresty jsou definitivní," řekl místopředseda odvolací a revizní komise Luboš Klimáček na tiskové konferenci na Strahově.

Případ by se podle něj mohl znovu otevřít pouze za předpokladu, že by se objevily nové důkazy.

V polovině července udělila komise milost Josefu Dvořáčkovi a Eduardu Cichému. Dvořáček předtím vyfasoval od disciplinární komise roční distanc a padesátitisícovou pokutu, Slovák Cichý si podle původního verdiktu neměl zapískat v Česku dva roky. Dvořáčkův trest se navíc vztahoval i na zahraničí, neboť figuroval na listině rozhodčích FIFA.

Komise před dvěma týdny zrušila i trest pro fotbalistu Libic Radka Váňu, který ve spolupráci s Českou televizí odhalil korupci v nižších soutěžích na Nymbursku. Váňa byl před časem okresní disciplinárkou v Nymburku potrestán desetiměsíčním zákazem činnosti.

Reklama