Hlavní obsah

Jablonecký Smíšek rozhodl utkání s Drnovicemi

JABLONEC NAD NISOU

Gólem P. Smíška po individuální akci udolali fotbalisté Jablonce obětavě bránící Drnovice a ve třetím kole první fotbalové ligy se dočkali prvního vítězství v ligovém ročníku. Naopak hosté vyšli i při svém třetím podzimním vystoupení bodově naprázdno.

Článek

"S výsledkem jsem spokojen, byť jsme ho doslova vydřeli. Urputnost a upracovanost převládala nad fotbalovou krásou. Je uměním dotáhnout do vítězného konce zápasy, i když se nedaří. Hráče jsem pořád nabádal k trpělivosti, která se naštěstí vyplatila," mínil jablonecký trenér Petr Rada, jemuž svěřenci dali tříbodový dárek k jeho sobotním 46. narozeninám.

Severočeši byli od úvodu aktivnější. Ve 21. min. Dosoudil mířil po rozehraném trestném kopu nad břevno. I Klapka pálil z dálky, ale Bureše nenachytal. Když jablonečtí záložníci naservírovali přihrávku před branku, nikdo se netrefil. Zakončení chybělo i Smíškově pokusu. Špit na druhé straně měl práci jen se střelami Klinky a Holuba.

I po pauze to bylo ze strany domácích dlouho hodně jalové. Překonat houževnatého soka se v 51. min. nepovedlo ani Loučkovi s Klapkou, jejichž rány bránící hráči zblokovali. Když se zdálo, že zápas pomalu spěje k remízovému konci, Jablonec nakonec spasil P. Smíšek. Zpracoval si Vodehnalovu přihrávku z hloubi pole, dobře se uvolnil a přesnou trefou pod břevno skóroval. O chvíli později Bureš bravurně kryl Klapkovu dělovku a vzápětí Smíšek nastřelil z vyložené pozice tyč.

"Oba celky nechtěly udělat chybu v defenzivě a v taktické bitvě rozhodl jediný okamžik. Inkasovaný gól rozhodně nepadá na vrub brankáře, který se Smíškovou střelou nemohl nic dělat. Spíš mě mrzí, že jsme si nevypracovali žádnou pořádnou šanci," posteskl si drnovický kouč Josef Mazura.

Jablonec - Drnovice 1:0
Branka: 70. P. Smíšek. Rozhodčí Helebrant, žluté karty: R. Čížek - Neuwirth, Kropáček, 2 220 diváků, poločas 0:0.
Jablonec: Špit - Laštovka, Dosoudil, Hrotek, Loučka - Michálek (71. R. Čížek), Klapka (83. Svojtka), Kordula, Weber - Šenkeřík (59. Vodehnal), P. Smíšek.
Drnovice: T. Bureš - Ševela, Neuwirth, Schindler (82. Gibala), Víšek - Adamec, P. Bílek, I. Svoboda (46. Holenda), Onofrej - Klinka, Holub (82. Kropáček).
TABULKA

Reklama

Související témata: