Hlavní obsah

Pospíšil třikrát propálil Vaniaka

LIBEREC

Tři góly Michala Pospíšila do olomoucké sítě zajistily Liberci vítězství v dohrávce 4. kola fotbalové ligy. Útočník Severočechů se radoval z vůbec prvního hattricku v kariéře. Pod tři body pro domácí tým se podepsal také gólman Zbyněk Hauzr, který vychytal hostující kanonýry v čele s Reiterem.

Článek

Liberečtí vyrukovali na soupeře bez útočníka Blahy, který se pod Ještědem neukázal už čtyři dny. Vzhledem k tomu, že Blaha bez omluvy netrénuje, chce proti něm klub vést disciplinární řízení. Navíc se těsně před výkopem zranil Ančic, takže trenéři museli na poslední chvíli sestavit útok Pospíšil - Slepička.

Duo útočníků jako by chtělo ukázat, že se Slovan absence dalších opor nemusí obávat. Od počátku utkání to byli především oni, kdo zaměstnával nebývale prostupnou hanáckou obranu. K ofenzivě zavelel záložník Hodúr, který vyslal směrem k Vaniakovi první nebezpečný projektil a nastartoval mohutný nápor, který vyvrcholil sérií čtyř rohových kopů.

Z nich sice gól nepřišel, ale následoval aut, Hamouzův centr, po němž se k odraženému míči dostal Pospíšil a prostřelil, co mu stálo v cestě.

Mylný ofsajd

Hosté se zvedli jen na chvíli na přelomu půlhodiny a mohlo jim to stačit k výrazné změně ve vývoji zápasu. Po trestném kopu Davida Kobylíka sice míč trefil jen tyč, ale o minutu později se už se svými spoluhráči radoval z Reiterovy hlavičky. Radost jim ale zkazil asistent Petřík, který posoudil střelcovo postavení mylně jako ofsajd.

Olomouc smolný okamžik zlomil a závěr poločasu nezvládla. Domácí kombinační celoplošná hra dělala nesourodé defenzivě hostů velké potíže a ještě před poločasem vstřelil Pospíšil druhý gól. Předcházela mu hrubá chyba Hudce, který podcenil souboj s agilním Slepičkou.

Skvělý Hauzr

Domácí po přestávce hráli opatrněji a soustředili se především na výpady do tříčlenné olomoucké obrany. Ale blíže k brance byli hosté: Babničova hlavička však jen lehce minula branku, stejně jako Bednářova dorážka ze tří metrů v 61. minutě.

To byla poslední možnost hostů ještě něco s výsledkem udělat. Po hodině hry se znovu nechali sevřít sérií několika rohových kopů před svou branku a při posledním z nich poslal Kisel přesný míč na hlavu Pospíšilovi, který dokonal první ligový hattrick.

Kdyby o výsledku rozhodovaly šance, pak by měli i přes vysokou ztrátu hosté ještě šanci na úspěch. Jenže ani obrovské příležitosti Vyskočila, Babniče a Zbožínka kýžený gól v závěrečné čtvrthodině nepřinesly. Domácí gólman Hauzr předvedl několik skvělých zásahů a k výhře přispěl podobně jako oslavovaný Pospíšil.

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 3:0
Poločas: 2:0. Branky: 21., 41. a 65. Pospíšil. Rozhodčí: Jára - Zlámal, Petřík. ŽK: Kisel, Polák, Lukáš - Kobylík, Hubník. Diváci: 3688.
Liberec: Hauzr - Šinglár, Lukáš, Valachovič, Hamouz - Kisel, Hodúr (83. Pudil), Polák (71. Langer), Papoušek (81. Zápotočný) - Pospíšil, Slepička. Trenéři: Griga a Lavička.
Olomouc: Vaniak - König, Kovář, Hudec (46. Babnič), Randa - R. Hubník, Zbožínek, Kučera, D. Kobylík (46. Vyskočil) - Reiter (69. Bouška), Bednář. Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.