Hlavní obsah

Lukeš dlouho bez angažmá nebyl, sáhl po něm Baník

PRAHA/OSTRAVA

Jediný den bez angažmá si prožil fotbalový záložník Martin Lukeš. Poté, co se s ním rozžehnala pražská Slavia, sáhl po svém bývalém hráči Baník Ostrava. Lukeš podepsal roční smlouvu s dvouletou opcí. "Je to hráč, který nás může zvednout," prohlásil předseda představenstva Baníku Jakub Kahoun.

Foto: FC Baník Ostrava

Martin Lukeš se znovu objeví v dresu Baníku.

Článek

Technický hráč s krátkou reprezentační minulostí se na Bazaly vrací po sezóně strávené v barvách pražského klubu.

Obě strany se přitom po předminulé sezóně nerozešly v dobrém. Lukeš odmítl prodloužit s Baníkem smlouvu, klub ho za to na pár dnů přeřadil do rezervy a ostravští fanoušci svou nelibost dali najevo tím, že při ligovém utkání zaházeli trávník tenisovými míčky. Po skončeném ročníku pak Lukeš přestoupil do Slavie.

"Co bylo, to bylo," mávl rukou Kahoun nad minulostí. "Není sporu o tom, že je to fotbalista mimořádných kvalit a takové v naší situaci potřebujeme. Věříme, že využije šanci a fotbalovou veřejnost znovu přesvědčí o svých kvalitách," připojil Kahoun na adresu fotbalisty, který od žákovského věku v Baníku vyrůstal.

S výjimkou roku ve Slavii prožil v Ostravě také celou prvoligovou kariéru. Uplynulá sezóna mu ale příliš nevyšla a nedokázal se naplno prosadit do základní sestavy pražského celku. Kouč sešívaných Josef Csaplár pak po pondělním utkání s Brnem prohlásil, že s autorem osmadvaceti ligových a dvou reprezentačních gólů dále nepočítá.

Baník má do středečního poledne čas novou posilu dopsat na soupisku pro Pohár UEFA. Vzhledem k tomu, že v dresu Slavie nezasáhl do letošního ročníku evropských pohárů, Ostrava může Lukeše využít v prvním kole soutěže proti Middlesbrough.

Reklama

Související témata: