Hlavní obsah

Kluby posilovaly na poslední chvíli

PRAHA

Pořádně napilno měli funkcionáři většiny tuzemských i zahraničních fotbalových klubů, jako už tradičně v posledních hodinách letního přestupního 'okna' pro profesionální fotbal. I na domácí scéně se zrodila řada zajímavých přestupů a hostování, nejzvučnější jména na poslední chvíli získala Slavia.

Článek

Ta přilákala na Strahov z Dynama Moskva záložníky Stanislava Vlčka a Martina Zbončáka. S nimi už moskevský klub po červencovém vyhazovu českého kouče Jaroslava Hřebíka nepočítal.

Vedení Slavie se dnes činilo a s několika hráči se také rozloučilo. Do třetiligové juniorky byli přeřazeni bek Karel Kratochvíl a záložník David Kalivoda, do Příbrami odešel hostovat Ivo Táborský a do mistrovské Ostravy zamířil Martin Lukeš.

Ten s klubem obhájců titulu podepsal roční smlouvu s dvouletou opcí. Technický hráč s krátkou reprezentační minulostí se na Bazaly vrací po sezoně strávené v barvách pražského klubu, kde se nedokázal prosadit.

Příbram k Táborskému získala navíc na půl roku i slovenského záložníka Róberta Ježe z druholigové Plzně, jednoho z nejlépe hodnocených hráčů loňské ligy.

Lukáš odmítl Norimberk

Ke změnám se schylovalo i v Liberci. Stoper Petr Lukáš ovšem nabídku Norimberka překvapivě odmítl a s činovníky francouzského Nantes, které toužilo po záložníku Janu Polákovi, se zase neshodlo liberecké vedení.

A Slovan tak nakonec ani nemusel sáhnout k připravovanému příchodu Martina Haška, který jako jediný z českého trojlístku zůstane Dynamu Moskva až do konce roku.

Teplice od začátku letošní soutěže bojují v popředí ligy, přesto trenér Vlastislav Mareček sháněl do poslední chvíle nadějné hráče k doplnění kádru. Poslední posilou se dnes stal dvacetiletý ofenzivní hráč Zdeněk Koukal, kterého na Stínadla prodalo současné vedení Bohemians Praha. Koukal v Teplicích podepsal tříletou smlouvu.

Opavě vstup do ligy příliš nevyšel a neproduktivní koncovka přiměla tamní funkcionáře, aby přivedli posily do ofenzivy. Dalším jihoamerickým hráčem na soupisce se stane brazilský útočník Emerson a s ním přijde na stejné místo v sestavě na půlroční hostování z Olomouce Michal Hubník.

Nezahálel ani nováček

Ani nováček z Mladé Boleslavi nezahálel a posiloval hlavě zadní řady. Na roční hostování sem zamířil pardubický Marián Palát, naopak řada hráčů odešla opačným směrem hostovat do klubů třetí ligy.

Dvěma změnami prošel kádr Jablonce. Na severu Čech uzavřeli roční smlouvu se srbským stoperem Draganem Perišičem a do druholigového Hradce Králové naopak uvolnili na roční hostování záložníka Vladimíra Pokorného. Pětadvacetiletý Perišič přichází do Jablonce jako volný hráč ze Železniku Bělehrad, s českým týmem se připravoval poslední měsíc a trenéra Petra Radu přesvědčil o svých kvalitách.

Zahraniční posilu získali i Brňané. Z tureckého prvoligového klubu Caykur Rizespor zamířil na Moravu čtyřiadvacetiletý záložník Pavol Sedlák. Bývalý hráč Slovanu Bratislava i slovenské jednadvacítky podepsal tříletou smlouvu.

Jedinou změnou ve Spartě je odchod kamerunského fotbalisty Patrice Abandy na půlroční hostování do Drnovic; olympijský vítěz ze Sydney však byl už pouze na listině hráčů pro druhou ligu. Sešlo z avizovaného příchodu chorvatského obránce Zorana Mamiče.

Zlín se na čas rozloučil s ofenzivním hráčem Marcelem Ličkou, který zamířil na roční hostování do polského Górniku Zabrze. Tady trénuje jeho otec Werner.

Reklama