Hlavní obsah

Blšany opět do exilu?

BLŠANY

Loni museli fotbalisté Blšan kvůli hřišti nevyhovujícímu normám fotbalového svazu odehrát podzimní ,domácí" utkání v Příbrami a málem je to stálo ligu. Zachraňovali se stíhací jízdou na jaře. Teď se na ně hrozba stěhování valí opět.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Půjdou fotbalisté Blšan opět do vyhnanství?

Článek

Proč? Na stadiónu stále chybí povinné umělé osvětlení, v neděli se kopalo v šeru.

A šéfovi ligy Ivo Lubasovi došla trpělivost. "Jasně jsme Blšanům už před začátkem soutěže řekli, že mají výjimku jen do 6. kola. Čas vypršel. Buď osvětlení bude do 1. října, nebo budou hrát jinde," řekl rezolutně.

Severočeský klub slibuje, že vše stihne do konce října a do té doby chce hrát v dřívějším čase než od 17 hodin...

Chyběly tři metry trávníku

Před startem podzimní části minulého ročníku první ligy nedovolil svaz Blšanským, a podobně tak i Synotu (dnešnímu Slovácku) hrát na vlastním hřišti kvůli nevyhovujícím rozměrům hřiště.

V Blšanech bránila rozšíření hřiště budova pro mládež, kterou klub nechtěl zbourat, a raději přijal vyhnanství na stadiónu v Příbrami. To se projevilo na tristní návštěvnosti domácích zápasů, která se pohybovala v průměru kolem pěti set diváků.

V jedenáctém kole si Blšany dokonce připsaly nelichotivý rekord, když zápasu s Jabloncem přihlíželo pouhých jednapadesát lidí.

Během zimní přestávky se proto sestupem ohrožený klub raději rozhodl překážející budovu odstranit a rozšířit hřiště o chybějící tři metry trávníku.

Reklama

Související témata: