Hlavní obsah

Hanáci vzali Baníku výhru až druhou penaltou

OLOMOUC

Dohrávka 8. kola fotbalové ligy mezi domácí Olomoucí a ostravským Baníkem, která byla zároveň přímým soubojem o druhé místo v tabulce, nabídla výborný fotbal. Baník byl v Olomouci lepší a sahal po vítězství, ale nakonec byl rád stejně jako Sigma za bod po remíze 2:2. Smát se tak mohou Teplice, které zůstaly druhé. Hanáci jsou třetí, Ostravané pátí.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Olomouc se s Ostravou rozešla smírně.

Článek

Hanákům vyšel impozantně nástup. Baník byl sice od počátku iniciativnější, ale o to nebezpečnější byly akce domácích. Do první čisté šance se po chybě Pospěcha a ideální přihrávce Babniče dostal už ve 2. minutě Reiter. Z blízka však trefil jen vybíhajícího Rašku.

O šest minut později již ostravskému gólmanovi ale šanci nedal, když za jeho záda usměrnil hlavou perfektní centr Kobylíka. Dlouho se však domácí neradovali. V 17. minutě odcentroval do jejich šestnáctky Látal, Matušovič přeskočil o více než hlavu většího Hubníka a Vaniak byl proti jeho přesné hlavičce bezmocný.

Ve 25. minutě spolupráce obou ostravských borců znovu přinesla ovoce. Látal dlouhým pasem Matušoviče vysunul po pravé straně, Vaniak vyběhl, ale protože mu chyběla rychlost, útočník Baníku byl u míče dříve a pohodlně jej přehodil. Marná byla snaha Hubníka míč padající do brány z ní vykopnout. Zadák Sigmy se při tom navíc zranil a musel předčasně z trávníku.

Dvě Drozdovy nabídky

Po přestávce Olomoučtí vrhli vše do útoku.Ve středu pole je však Baník přehrával a tak se jen těžko dostávali na dostřel Raškovi branky. Příležitost přišla až v 68. minutě, když sudí odpískal penaltu za ruku Drozda. Kobylík však ztratil nervy a přestřelil.

Drozd však Hanákům pět minut před koncem nabídl další šanci, když ve vápně stáhl pronikajícího Bednáře a Hudec se tentokrát ze značky pokutového kopu nemýlil. To již byl tlak domácích drtivý. Tři body jim mohl v 93. minutě zajistit Babnič, ale spravedlnost nebyla slepá a tak ho Raška vychytal.

"Dlouho jsem živil naději na vítězství, ale nakonec musím být s remízou spokojen. Domácí nás v závěru přitlačili, prohrávali jsme souboje a dělali chyby, za něž jsme pykali. Na chytrou, jednoduchou hru, s níž jsme se prosazovali v první půli, jsme již neměli síly," tvrdil ostravský kouč František Komňacký.

"Baník nám toho moc nedovolil. Riskovali jsme ale, a i když fotbalově to bylo z naší strany velmi špatné, vůlí jsme doklopýtali alespoň  k bodu a ten beru. Navíc jsme tentokrát rozhodně neměli," mínil trenér Sigmy Petr Uličný.

Sigma Olomouc - Baník Ostrava 2:2
Poločas: 1:2. Branky: 8. Reiter, 86. Hudec z pen. - 17. a 24. Matušovič. Rozhodčí: Helebrant - Vodička, Filgas. ŽK: Hudec, Špiláček - Drozd, Matušovič, Besta. Diváci: 6633.
Olomouc: Vaniak - Hubník (29. Bouška), Kovář, Kučera - Vyskočil, Špiláček, Hudec, Zbožínek (69. Bednář), D. Kobylík - Babnič, Reiter (76. König). Trenér: Uličný.
Ostrava: Raška - Pospěch, Besta, Drozd, Hoffmann - Látal (74. Žůrek, 90. Papadopulos), Zúbek, Bystroň, Čížek - Lička (88. Velkoborský), Matušovič. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články