Hlavní obsah

Mladou Boleslav má z krize vyvést Uhrin mladší

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisty prvoligové Mladé Boleslavi bude tahat z výsledkové krize nový kouč. U týmu, který se propadl na dno tabulky, končí dosavadní trenéři Milan Bokša a Luděk Zajíc. Nahradí je Dušan Uhrin mladší. Představenstvo celku tak rozhodlo na pondělním zasedání.

Foto: archiv

Dušan Uhrin mladší

Článek

Jednání bylo svoláno po nedělní prohře 1:2 se Sigmou Olomouc. Bokša neustál tlak vedení klubu, od něhož dostal jasný úkol, že musí Olomouc bezpodmínečně porazit.

To se nestalo a třiapadesátiletý kouč je znovu bez práce. Nezachránila ho ani skutečnost, že v létě středočeský klub do nejvyšší soutěže přivedl poprvé v jeho historii. Během prvních devíti kol ale jeho svěřenci vybojovali z 27 možných bodů pouhých pět a funkcionáři se rozhodli pro změnu.

Tohle už Bokša zná

Bokša neopouští trenérskou funkci předčasně poprvé. Během své trenérské kariéry vedl postupně sedm klubů do 140 zápasů, ale už potřetí odchází nedlouho po zahájení soutěže. Ve stejné chvíli - také po 9. kole - byl totiž vyhozen před dvěma lety v Synotu.

Desetkrát vedl v lize České Budějovice, ale tam to bylo v době před sestupem. Tým tehdy sice úspěšně vedl k návratu mezi elitu, ale ještě během druholigové jara byl odvolán.

Bohemians povede Hruška

Vedení Bohemians podle výkonného ředitele Michala Vejsada jednalo o uvolnění trenéra Uhrina již od ranních hodin a jeho žádosti vyhovělo. "Tým do podzimu povede dosavadní asistent Vladimír Hruška a pomáhat mu budou Pavel Novotný a Radek Chadima," poznamenal na internetové stránce klubu Vejsada.

Uhrin mladší je synem někdejšího reprezentačního kouče, který v roce 1996 dovedl národní tým do finále mistrovství Evropy. Jako trenér působil mladší z rodu Uhrinů u B-týmů Slavie i Sparty.

V dalším pražském celku Bohemians začínal jako asistent trenéra Vladimíra Borovičky, pak ho nahradil jako hlavní trenér. Po sestupu 'klokanů' z první ligy byl odvolán, za půl roku se však vrátil zpět.

Reklama

Související témata: