Hlavní obsah

Do Jablonce se už nejspíš nevrátím, uvažuje obránce Krajčík

V průběhu zimní přípravy odešel fotbalový obránce Matej Krajčík z Jablonce na hostování do Českých Budějovic. A s jihočeským klubem se nyní na sever vrátil, aby čelil útočným atakům svých nedávných spoluhráčů. Po zápase byl spokojen, protože přispěl k remíze Dynama 1:1. A tím i k posílení nadějí na záchranu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jablonecký Krajčík (vlevo) v souboji se sparťanem Kadlecem.

Článek

Jak jste si užíval návrat do známého prostředí?

Přijeli jsme s tím, že se pokusíme bodovat. To se nám podařilo. Ale nějaké zvláštní pocity jsem neprožíval. V Jablonci jsem působil jen rok a půl, a to je jiné, než kdybych tady byl deset let.

Pomohla vám přece jen znalost jabloneckého týmu?

Samozřejmě jsem věděl, jak domácí hrají, protože ještě v lednu jsem s nimi trénoval. Ale pro mě je hlavní, že jsme uhráli dobrý výsledek a měli jsme i šance na vítězství. Jablonci asi neprospěl terén. Pro nás to bylo jednodušší. Na jaře jsme získali už pět bodů a můžeme být spokojeni.

Telefonoval jste si před utkáním s hráči Jablonce?

Nemám mezi nimi kamarády. Jsem taková povaha.

Vážně?

Ale ne, to byla legrace. S pár kluky jsme si volali, ale jen o tom, že někdy půjdeme na kafe. O zápase jsme se nebavili (úsměv).

Nepřekvapilo vás, že domácí klub souhlasil s tím, abyste proti němu nastoupil v roli soupeře, když jste pořád jeho kmenovým hráčem?

Jablonečtí si mohli dát podmínku, že nesmím proti nim hrát, ale proč by to dělali, když mě v zimě nechtěli.

Ale v nadcházejících vzájemných pohárových zápasech hrát nemůžete...

Taková je dohoda. Pohárové duely budu sledovat jako divák. Aspoň si zajdu v Jablonci do VIPu (úsměv).

Vrátíte se v létě zpátky do Jablonce?

Po sezóně mi tam končí smlouva a pochybuji, že bude prodloužena. Navíc na pravém beku má pevné místo Pavel Eliáš, který to zvládá nadstandardně. A vedení Jablonce asi nemá důvod, aby mně nabídlo k podpisu další kontrakt.

Reklama