Hlavní obsah

Byl to propadák, uznal po výprasku kouč Weber

Liberec

Třináct let přijížděl Jozef Weber jako hráč a poté coby asistent trenéra Jablonce do sousedního Liberce k ligovému duelu. Tentokrát se na libereckém stadiónu představil už v roli hlavního kouče Bohemians 1905. A nebyly to pro něj zrovna radostné chvíle.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Trenér Bohemians Jozef Weber

Článek

„Samozřejmě jsem si vzpomněl na ta derby se Slovanem, která měla výbornou atmosféru a kvalitní úroveň. A na zápas na lavičce Klokanů právě pod Ještědem jsem se znovu těšil. I klukům jsem říkal, že to pro ně bude měřítko, jestli jsou schopni vzdorovat špičkovému týmu ligy. Bohužel jsme totálně zklamali, soupeř nás přehrál dominantním způsobem. Z naší strany to byl propadák," klopil zrak Weber po výprasku 0:3.

Přičítá selhání přílišnému respektu? „Snad ze začátku, prvních dvacet minut. Pak už to mělo z hráčů spadnout a nabádal jsem je, aby se se pokusili hrát fotbal. Jenže Liberec byl v práci s míčem jasně lepší. Naše mužstvo odvedlo nejslabší výkon z těch tří kol, co jsem v Bohemce. A to mě mrzí nejvíce," smutnil trenér Pražanů.

V roli soupeře se potkal se svým někdejším spoluhráčem z Drnovic Jaroslavem Šilhavým. „Jarda je fajn kluk, fandím mu. S Libercem předvádí skvělou hru. Chtěli jsme ho jako tým sportovně potrápit, ale dopadli jsme trestuhodně," povídal Weber.

Fakt, že prohrály i předposlední Ostrava a čtrnáctá Olomouc, ho nemohl uspokojit. „Kalkulovat s tím, že někteří soupeři v boji o záchranu jsou v tabulce pořád ještě pod námi, nemůžeme. Zajímá mě jen náš výkon, a pokud se nezlepšíme, neměli bychom v lize co dělat. Je to kruté, ale taková je realita," pronesl ještě kouč Bohemians.

Reklama