Hlavní obsah

Weber táhne Bohemians do propadliště

Praha

Ani nový trenér Jozef Weber na lavičce fotbalistů Bohemians 1905 nezabral. Léčba bývalým asistentem z Jablonce zatím rozhodně nefunguje. Klokani pod jeho vedením prohráli pátý ze šesti posledních zápasů a někteří fanoušci už pomalu spřádají plány, že v příští sezóně budou chodit na druhou ligu.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Nový trenér Bohemians Jozef Weber.

Článek

„Dělají mi to naschvál, nebo co. Jsem smířený s tím, že to jde celé do pr...," napsal jeden z příznivců na facebookové stránce týmu. Ještě když mužstvo hrávalo zápasy doma ve vršovickém Ďolíčku a na fotbal se nedalo dívat, bylo z kotle někdy slyšet: „Prosíme vás, netrapte nás..." Teď by to sedělo na sto procent.

„Srazil nás první gól. V naší psychické situaci ten průběh ovlivní. A když jsme dostali druhý, už se to jen dohrávalo. Nejsme v situaci, kdy bychom zvládli otočit dvoubrankové vedení soupeře," řekl trenér Weber.

Série se protáhla na 16 duelů bez výhry

Tým je v krizi a těch 1984 lidí, co v Edenu muselo vytrpět hrůzostrašné představení zelenobílých proti Mladé Boleslavi, by zasloužilo metál. Vždyť Bohemians naposledy vyhráli 1. října 2011 na Žižkově. Od té doby děsivá série: 16 zápasů bez vítězství a v nich jen ubohé tři body za ušmudlané remízy!

Když hráči včera odcházeli z trávníku po porážce 0:3, vyprovázel je pískot. A nadávky. Klokani se musejí modlit, aby dnes Baník v dohrávce neporazil Liberec. Jinak už je v tabulce přeskočí. „Ostravě body přibývají, to není zas tak překvapivé. Má kvalitní tým a je dost silná. Je tam velká snaha ligu zachránit. Ale já pořád věřím, že už v příštím zápase vyhrajeme," prohlásil Weber.

V současné situaci by bylo nejlepší, kdyby vzal mužstvo na dva dny někam za Prahu, nechal hráče opékat buřty, k tomu pár piv a děj se vůle boží. Horší už to být nemůže. „Tým nabudím jediným způsobem, tréninkem. Nevěřím na to, že bychom místo něj někam šli, i když by to asi bylo zpestření," stál si za svou filozofií kouč. Zda je správná, toť otázka.

Reklama