Hlavní obsah

Jindráček a Siva se snaží nahradit opory Teplic a pomáhají týmu i střelecky

Teplice

Kromě protřelého Štěpána Vachouška, který je základním pilířem mužstva, se v dresu teplických fotbalistů střelecky prosadili v ligovém zápase s Jabloncem i útočník Martin Jindráček a defenzivní záložník Matej Siva. Oba si shodně zapsali svůj druhý gól v této sezóně. Jindráček se přitom trefil podruhé v řadě.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický Martin Jindráček si kryje míč před záložníkem Ústí nad Labem Janem Peterkem.

Článek

„V kabině snad bude lepší nálada po tom, jak jsme selhali v poháru proti Olomouci. Jsem rád, že jsem přispěl k vítězství. Naštěstí jsme pak to vedení 3:2 udrželi, naše obrana hrála v závěru dobře," líčil Jindráček. A zmínil kolektivní výkon týmu. „Umíme spíš hrát proti celkům, které se snaží produkovat ofenzivní fotbal. Jablonec se hodně pokoušel útočit, a to nám vyhovovalo. Takže pro teplické diváky to byl snad dobrý zápas," tvrdil 22letý útočník.

Jindráček nahrazuje v útoku zraněného Aidina Mahmutoviče. „Takhle to není, že bych ho bral jako konkurenta na místo v sestavě. S Aidinem jsem dobrý kamarád a je úplně jedno, jestli se trefí on nebo já, ale hlavní jsou tři body. Loni jsem nastupoval v první lize za Ústí a už se cítím vyhranější," přemítal Jindráček.

Sivu překvapilo, že míč skončil v síti

Matej Siva překvapil střelou z dálky Michala Špita. „Z takové vzdálenosti jako proti Jablonci jsem předtím ještě gól nedal, takže si toho moc vážím. Měl jsem míč ideálně na zemi. Nikdo proti mně nevystoupil, tak jsem to zkusil. Střelu jsem sledoval a viděl, že gólman jde stejným směrem, kam letí míč. Pak jsem byl zaskočený, že z toho byla branka. Budu se o zakončení pokoušet i nadále," vykládal slovenský fotbalista v teplických službách.

V týmu má přesně dané úkoly. „Hraji tam, kam mě trenér postaví. Ale musím uznat, že na postu defenzivního záložníka se cítím dobře. Momentálně zaskakuji za Admira Ljevakoviče, který je po operaci kolena," upřesnil Siva.

A vzhlížel už ke zbytku sezóny. „Kromě pražské Dukly, která je v tabulce těsně před námi, nastoupíme proti celkům, co jsou v dolní polovině tabulky. Pokud doma uspějeme a přivezeme body z venku, mohli bychom se posunout aspoň o dvě příčky výš," dodal slovenský borec.

Reklama

Související témata: