Hlavní obsah

Olomouc - Dukla 2:1Loučení kouč Uličný a kapitán Kučera oslavili výhrou nad Duklou

Olomouc

Zápas měl slavnostní předehru v podobě loučení Petra Uličného s trenérskou kariérou a kapitána Radima Kučery s profesionálním fotbalem. Oba se dočkali obrovských ovací, zvláště pak v Olomouci nesmírně populární kouč. Androvým stadiónem dlouho burácelo hromové „Johne děkujem“ a tak se dojatý Uličný neubránil slzám. Olomouc v utkání zvítězila nad Duklou 2:1.

Článek

Olomoučtí hráči zřejmě oba oslavence, Kučera kvůli zdravotním potížím zůstal na lavičce, chtěli potěšit parádním výkonem a tak na Duklu vlétli jako uragán. Už ve 2. minutě vysunul dlouhou přihrávkou Nepožitek Varadiho a ten z blízka bezpečně zavěsil a vzápětí diváky potěšil podruhé, když ukázkově vystřihl oblíbené salto.

Jenže radost Hanáků netrvala dlouho. V 11. minutě Zlámal nejprve vyrazil ránu Malého, pak obrana zastavila dorážku Marka, další odražený míč však již Svatonský v klidu vrátil do sítě. Pak se však krása na delší dobu z trávníku vytratila, když hra odehrávala vesměs mezi šestnáctkami a tak do kabin mužstva odcházela za nerozhodného stavu.

Ten mohl změnit hned po přestávce Svatonský, bránu však z velmi dobré pozice trestuhodně minul. Podobně se v 54. minutě vedlo na druhé straně Varadimu, kterého na malém vápně našel perfektním centrem zleva Vepřek. Vzápětí šel sám na Kučeru Schulmeister, ale nedal. Za pár sekund měl však možnost reparátu a přesnou ránou z hranice šestnáctky se už nemýlil.

V samém závěru se domácí fanoušci dočkali i loučícího se veterána Kučery. To však již Sigma hru kontrolovala a výhru si tak pohlídala.

30. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Dukla Praha 2:1 (1:1)
Branky: 2. Varadi, 56. Schulmeister - 11. Svatonský. Rozhodčí: Kovařík - Kocián, Zeman. ŽK: Varadi, Nepožitek - Vorel, Svatonský. Diváci: 4153.
Olomouc: Zlámal - Janotka, Dreksa, Škerle (15. Koutný), Vepřek - M. Pospíšil, Ordoš, Nepožitek - Schulmeister, Varadi (77. Tomeček), Navrátil (86. Kučera). Trenér: Uličný.
Dukla: Kučera - T. Pospíšil, Švejdík, Vorel, Božič (31. Hašek) - Hanousek, Gedeon, Malý - Svatonský (82. Engelmann), Marek (71. Sklenář), Pázler. Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: