Hlavní obsah

Hned mi volali novináři z Chorvatska, líčil Kelič po libereckém titulu

Pevnou součástí sestavy libereckých fotbalistů se v průběhu jarní sezóny stal stoper Renato Kelič. Chorvatský borec byl nadšený z toho, jak Slovan dokráčel k zisku mistrovského poháru. A vážil si toho, že k němu přispěl také spolehlivými výkony i ve vypjatém finiši. „Mám český titul, to je skvělé,“ dával plynnou češtinou najevo euforii v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek

Renato Kelič v libereckém dresu

Článek

Jak jste přistupoval k ligovému finále?

Mrzelo mě, že nám rozhodčí v zápase se Slováckem neuznal můj gól. Ale když podle sudího nebyl regulérní, tak měl určitě odpískat penaltu po faulu na Hadaščoka. Za tím si stojím. Ale pak jsme vyhráli v Jablonci a říkali si, že nějaké výčitky směrem k rozhodčím hodíme za hlavu. Soustředili jsme se na to, abychom zvládli superfinále s Plzní. Nakonec jsme to ubránili, bod nám stačil!

Je vám teprve jedenadvacet let, ale v Liberci působíte už čtvrtým rokem...

Přišel jsem ještě jako dorostenec a trenéři mi začali brzy dávat důvěru. Myslím, že na svůj věk mám dost zkušeností. Odehrál jsem v české lize už na šedesát zápasů, čehož si moc cením, protože to je těžká soutěž.

V loňském létě jste přitom naskočil do libereckého týmu až později. Co bylo příčinou?

Startoval jsem za Chorvatsko na mistrovství světa dvacítek v Kolumbii, kde jsme bojovali v konkurenci dalších čtyřiadvaceti celků. Po návratu jsem se zranil, a když jsem byl v pořádku, záhy se mi zranění obnovilo. Ale v jarním zápase v Teplicích se pádem na tyč nepříjemně zranil Miloš Karišik a od té doby jsem zaujal jeho místo v základní sestavě.

Jak se vám hraje ve stoperské dvojici s Honzou Nezmarem?

Nejprve musím říci, že Honza je výborný člověk a lídr týmu, co se týče fotbalu. Když my mladí něco zkazíme, tak nám nenadává, ale spíš pomůže a povzbudí.

Vědí o vašem libereckém titulu i v Chorvatsku?

Byl jsem příjemně šokován, když mi hned po zápase s Plzní volali novináři z Chorvatska. A jako jeden z prvních mi gratuloval trenér chorvatské jedenadvacítky. Česká liga má v mojí zemi dobré jméno a ten právě skončený ročník byl díky Liberci a Plzni hodně kvalitní, což proniklo i do zahraničí.

Jak strávíte dovolenou?

Pro mě sezóna ještě neskončila. Počátkem června mám nastoupit za chorvatskou jedenadvacítku proti Švýcarsku. Volno pak budu mít jen pár dní, ale nestěžuji si. Jsem mladý a krátká dovolená před začátkem letní přípravy v Liberci mi postačí.

Reklama

Související témata: