Hlavní obsah

Horváth čepoval v centru Plzně pivo zdarma

Plzeň

Plzeňané v úterý mohli dostat pivo zdarma od nového výčepního, kapitána třetího týmu fotbalové ligy Pavla Horvátha. V centru města v Kopeckého sadech pod kaštany jim nabízel se svými pověstnými průpovídkami pivo do kelímku i do skla. A servírku Pivnice 12 k výčepním kohoutům nepustil. "Ať žijem!" a "Žijem jenom jednou!", zněl jeho úvodní přípitek na postup Plzně do evropských pohárů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavel Horváth

Článek

FC Viktoria podle něj po sezóně získala hodně dalších fanoušků v Plzni i po celé ČR. "Myslím si, že náš fotbal lidi baví, což je nejdůležitější," řekl. Oslavy "bronzu" byly podle něj normální a trvaly den a půl.

Umístění v nové sezóně nechtěl odhadovat. "Pokud ji zvládneme my a moji spoluhráči zdraví, tak věřím, že jsme schopni zopakovat alespoň výsledek jako letos a možná být i výš. Chceme dokázat, že Plzeň patří už stabilně mezi tři nejlepší mužstva, a hrát o poháry," dodal. Uvedl, že není definitivní, zda jde o jeho poslední sezónu, a i když má podepsanou smlouvu na rok, tak času na rozhodnutí bude ještě dost.

Do začátku nové sezóny nemůže zhubnout osm kilogramů, jak uvedl v nedávném rozhovoru. "Ale budu se snažit minimálně udržet, abych byl připraven na tréninky, protože se líp běhá," dodal.

Horváth se chystá k moři a vypne mobil

"Už abych odjel na dovolenou. Jsem teď takovej rozlítanej, takže 18. června si vypnu mobil a zapnu si ho až druhého. Jedeme k moři. Na Euro nepojedu, budu celou dobu u moře," uvedl Horváth.

Spoluhráčům z Plzně přeje, aby se do konečné nominace dostali a aby si "to užili a udělali nám další mezinárodní úspěch". S nadsázkou dodal, že na mistra Evropy tipuje Argentinu. "Silný budou Španělé a budu zvědav na domácí Poláky; myslím, že budou silný. Naši budou taky silný, ale uvidíme, na co to bude stačit," dodal Horváth.

U výčepu stál podle svých slov často, ale hlavně z druhé strany. "Dneska mi to moc nejde," řekl. Po zápasech Plzně je podle něj zvykem, že se spoluhráči jdou na jídlo a pivo. "To je normální, když nejíme půl dne," dodal. Uvedl, že kvůli tomu, že přespává u hřiště v hotelu Marriott, je pravidelným hostem v pivnici Na Parkáně, kde si po dobrém jídle určitě nedává džus. "Občas v Plzni zůstávám sám; často tam jdu sám a seznámím se s lidmi, který bych normálně nepotkal," dodal.

"Pavel je spontánní v tom, že vždycky po fotbale říkal klukům, že dáme pivo a spláchneme to. Myslím, že i ty kluky k tomu naučil, a drží je tak pohromadě," řekl Jan Kovář z Prazdroje.

Reklama

Související témata: