Hlavní obsah

Spartu řeší disciplinárka. Hrozí jí uzavření stadiónu

Praha

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR zahájila řízení s pražskou Spartou kvůli výtržnostem fanoušků v sobotním duelu posledního ligového kola s Českými Budějovicemi. Jelikož jsou Letenští po březnových nepřístojnostech diváků v zápase s Ostravou v podmínce, hrozí jim v úvodu příští sezóny uzavření stadiónu. Komise rozhodne o případném potrestání za týden.

Foto: Petr Horník, Právo

Fanoušci Sparty, ilustrační foto.

Článek

Disciplinární komise dnes prostudovala podklady a případ otevřela kvůli přerušení zápasu a porušení povinností pořadatelské služby. Na další zasedání příští čtvrtek pozvala zástupce letenského klubu.

Duel s Českými Budějovicemi musel být dvacet minut před koncem přerušen poté, co sparťanští fanoušci naházeli na hřiště světlice a dýmovnice. Po konci utkání příznivci vtrhli na plochu a pod hlavní tribunou požadovali odchod sportovního ředitele Jaroslava Hřebíka, jemuž dávají za vinu, že Pražané nezískali titul. Letenští sice porazili Dynamo 3:0, ale k sesazení prvního Liberce jim to nestačilo.

Spartě hrozí uzavření stadionu minimálně na jeden zápas nové sezony. Letenští jsou v podmínce za házení dělbuchů při březnovém duelu s Baníkem Ostrava. Disciplinárka tehdy potrestala Pražany pokutou 200 tisíc korun a navíc jí udělila podmíněný trest v podobě uzavření stadionu se zkušební dobou na tři měsíce.

Pokutu 25 tisíc korun musí zaplatit mistrovský Liberec za incident v duelu 28. ligového kola se Slováckem (0:0). Jeden z fanoušků Slovanu neunesl nepřesvědčivý výkon rozhodčího Jiřího Adama a při odchodu do kabin na něj plivl. Na příštím zasedání rozhodne komise o případném trestu pro Žižkov za to, že v sobotu proti Hradci Králové došlo kvůli vhození konfet na hřišti k přerušení zápasu.

Osm fotbalistů dostalo na závěr sezony čtvrtou žlutou kartu. Vzhledem k tomu, že se tresty za napomínání nepřenášejí do dalšího ročníku, zaplatí kluby za hráče kompenzační poplatek 20 tisíc korun.

Finanční kompenzace se týká slávisty Zbyňka Pospěcha, ostravského Lukáše Droppy, žižkovského Mateusze Slodowého, libereckého Jiřího Štajnera, plzeňského Davida Limberského, Filipa Nováka z Jablonce, Jana Svatonského z Dukly Praha a olomouckého Adama Varadiho.

V druhé lize má za vyloučení na jedno utkání zastavenou činnost sokolovský František Metelka. Za čtvrtou žlutou kartu dostali stejný trest také Josip Šoljič z Brna a Nikolaos Mitru z Čáslavi. Za osm napomínání vynechají zbylé dva zápasy druhé ligy třinecký Petr Joukl, Peter Očovan z Bohemians Praha, opavský Zdeněk Partyš a ústecký Jan Martykán.

Reklama

Související témata: