Hlavní obsah

Cítíme závist ze strany neúspěšného Brna, tvrdí útočník Veverka po triumfu Ústí ve druhé lize

Jihlava

S velkým náskokem vyhráli druhou ligu, v ní předváděli nejlepší fotbal, ale přesto jim hrozí, že se oprávněného postupu mezi elitu nedočkají. V takovém rozpoložení jsou momentálně trenéři, funkcionáři a hráči FK Ústí nad Labem.

Foto: fkusti

Fotbalista Ústí Richard Veverka

Článek

„Sportovně si postup zasloužíme, jenže víme, že pokud nepůjdeme výš my, půjde tam Brno. Samozřejmě nezaslouženě, protože je horší na hřišti než Ústí, ale šlo by tam z neúspěšného čtvrtého místa. Vždyť na nás ztratili dvanáct bodů! A chtějí postoupit jen díky tomu, že mají stadión," pokrčil rameny ústecký útočník Richard Veverka. „Bavíme se o tom hodně a mrzí nás, že se brněnský klub v médiích po nás vozí. Prostě cítíme z brněnské strany závist vůči nám, jelikož sami nedopadli, jak by chtěli," nabídl svůj pohled fotbalista, který vstřelil letos ve druhé lize sedm gólů.

V létě by se ale mohl vrátit do prvoligového kádru Teplic. „Ještě nevím, kdo tam bude trénovat, ani nemám zákulisní informace. Až dosud jsem se soustředil na Ústí a uvidíme, co dál. Pravdou je, že jsem absolvoval zimní přípravu v Českých Budějovicích, a když to srovnám s Ústím, tak to tam probíhalo jako tady. První liga mě láká už od osmnácti let a snad do ní znovu nakouknu," uvažoval Veverka.

Hyčka si zahrál po devíti měsících

Po devíti měsících si zahrál fotbal obránce Alois Hyčka. „Od září jsem marodil kvůli plastice křížového vazu, což je dlouhodobé zranění. Trenér nechtěl můj návrat uspěchat, ale jsem rád, že jsem stihl aspoň závěr sezóny. Když jsem sledoval kluky z tribuny, bylo mi líto, že nemohu být na hřišti. A jsem vděčný za šanci, abych znovu poznal atmosféru při zápase. Klidně bych hrál dál, ale konec sezóny mě nemrzí," líčil mladý bek.

„Chtěl bych zůstat v Ústí a s ním hrát první ligu, kterou jsme si vydřeli. Jsem tady spokojený. Ale jak říkal Veverka, mužstva, co skončila za námi, nám tu prvoligovou vidinu závidí. Ale když neumějí hrát fotbal, neměli by postupovat místo nás," měl jasno Hyčka.

Argentinský záložník Ezeqiuel Rosendo se v Ústí prosadil, i když přišel až v průběhu jara. „Byl jsem nový, ale věděl jsem, že je tady výborný tým. Dal jsem i gól, takže to bylo dobré působení. Přes léto zůstávám v Česku a ještě nevím, kde budu hrát. Klidně bych setrval v Ústí," svěřil se Rosendo.

Stoper David Jablonský přiznal, že nečekal tak suverénní tažení Ústí. „Bylo to super a jsem rád, že jsem k tomu pomohl. Dopadlo to dobře, byť to nebyly snadné zápasy. Uvidíme, jestli mi Tepličtí zavolají, abych se zapojil do letní přípravy. Ale do Ústí mám prý pořád dveře otevřené," přemítal Jablonský.

Reklama