Hlavní obsah

Kouč Lavička se vrací do Sparty! Klub ale dál mlží

Praha

Trenér Vítězslav Lavička opět povede fotbalovou Spartu, kam se vrací po čtyřech letech. Informaci potvrdil mimo jiné server iDnes, nicméně vedení pražského klubu tvrdí, že smlouva ještě není podepsaná a dál se jedná.

Foto: archiv Vítězslava Lavičky

Fotbalový trenér Vítězslav Lavička se vrací do Sparty

Článek

Devětačtyřicetiletý Lavička, bývalý sparťanský záložník, po návratu z Austrálie podle serveru převezme letenské mužstvo po odvolaném Martinu Haškovi. Do realizačního týmu si údajně vybral kouče rezervy Zdeňka Svobodu, dosavadní asistent Václav Jílek a trenér brankářů Pavel Srníček zůstanou.

Vedení Sparty však uvedlo, že trenéra představí až 13. června na začátku přípravy. Funkcionáři přitom připouštějí, že Lavička je hlavním kandidátem. "Jednáme, ale nic zatím stvrzené podpisem není," řekl ČTK mluvčí klubu Ondřej Kasík.

Lavička, který před šesti lety dovedl k mistrovskému titulu Liberec, prostředí na Letné dobře zná. Před čtyřmi lety ve Spartě zahájil jako hlavní trenér sezonu 2008/09, ale v říjnu po sérii špatných výsledků předčasně skončil i s asistentem Michalem Zachem. Oba pak vyrazili do Austrálie a s FC Sydney předloni slavili australský titul.

Nového trenéra se Spartou čeká druhé předkolo Evropské ligy.

Reklama

Související témata: