Hlavní obsah

Ostrava v úvodu přípravy testuje tři nové útočníky

Ostrava

Brankář Antonín Buček ze Sokolova je zatím jediným novým hráčem v týmu fotbalistů Baníku Ostrava, kteří dnes zahájili letní přípravu. Z jarního kádru už jsou naopak pryč Tomáš Marek, Pavol Poliaček, Lukáš Magera, Zdeněk Šenkeřík a Lukáš Krbeček, kterým skončily smlouvy a nedohodli se na nových.

Foto: Sport.cz

Trenér ostravského Baníku Radoslav Látal.

Článek

Čtrnáctý tým ligy začal přípravu bez klasické posily. I gólman Buček toho na Bazalech dříve hodně odchytal a po roce v Sokolově se vrací znovu zabojovat o místo v brance. Kouč Radoslav Látal navíc do širšího kádru zařadil i čtyři dorostence, brankáře Patrika Maceje a záložníky Filipa Kašu, Martina Foltýna i teprve šestnáctiletého Daniela Holzera.

Klub, který vzhledem k velkým dluhům po předchozím majiteli úporně šetří, však sestavu vyztuží i dalšími hráči, na jejich příchodech pracuje. Co nevidět se má v Ostravě objevit srbský záložník Vladan Milosavljev, kmenový hráč Karviné, který hostoval na Žižkově. Opačným směrem by místo něj mohli zamířit Ondřej Cverna s Richardem Vaňkem, o které stojí nový karvinský trenér Pavel Malura.

Na testech se dnes v Ostravě objevili také slovinský forvard Dejan Burgar z NK Triglav, útočník Jiří Böhm mající za sebou půlrok ve Slavii a další hráč do ofenzivy Lukáš Matúš, který působil v Dunajské Stredě.

"Peněz v rozpočtu nemáme nazbyt. Dívám se hlavně po volných hráčích, kteří jsou pro nás dostupní. Nové smlouvy se teď snažíme nastavovat motivačně," řekl Látal.

Baník si navíc zajistil další služby záložníků Martina Lukeše a Chorvata Davora Kukece, kteří podepíší nové smlouvy.

Už v úterý si kouč Látal odveze kádr 25 hráčů na kondiční soustředění do Čeladné. Tam by mu měli na zkoušku dorazit i další fotbalisté. "Jde o Chorvata, Slováka a Čecha," uvedl Látal.

Reklama

Související témata: