Hlavní obsah

Budějovice začaly přípravu i s Benátem a mladým Slovákem

České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic dnes zahájili přípravu na nadcházející sezonu a trenérovi Františku Ciprovi se hlásil jediný nový hráč - devatenáctiletý slovenský záložník Jakub Hronec. Bývalý středopolař anglického Birminghamu je na jihu Čech na testech.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Českých Budějovic František Cipro

Článek

Do Dynama se vrátili také někteří hráči z hostování, z Jihlavy Jan Halama a z polské Gdyně Petr Benát. "Nedá se zatím vůbec říci, zda tady Petr v Dynamu zůstane. Ještě jsme spolu nemluvili, tak nedokážu říci, jak to bude. Jestli má chuť v Dynamu hrát a nebo zda by preferoval nějaký jiný tým," uvedl pro klubový web Cipro.

Vedení Dynama nyní jedná s dalšími kluby o setrvání hráčů, kteří v Českých Budějovicích v minulé sezoně hostovali. "Zájem bych měl o Daňka, Rýdela a Řezníčka, o jejich setrvání v Dynamu se s Plzní a Boleslaví nyní intenzivně jedná," prohlásil Cipro.

Očekává, že v úvodu přípravy se bude kádr poměrně dost měnit. "Teď celkově na začátku přípravy nevím, jak náš tým bude vypadat. Každým dnem se to asi bude měnit. Naším cílem bude, abychom byli připraveni na novou sezonu," řekl Cipro. "Budeme potřebovat určitě posílit. Dva nebo tři hráči se nám budou v lize hodit, takže minimálně na zkoušku někdo přijde," dodal zkušený kouč.

Hlavní hvězda obránce Tomáš Řepka na jihu Čech zůstane, již v květnu se s vedením dohodl na prodloužení spolupráce na další sezonu.

Reklama

Související témata: