Hlavní obsah

Smejkal a Sivrič posílili tým Mladé Boleslavi, trénuje i Chramosta

Mladá Boleslav

Čtvrtý celek minulého ročníku fotbalové Gambrinus ligy z Mladé Boleslavi zahájil pod vedením trenéra Miroslava Koubka přípravu na příští sezónu. Novými tvářemi v kádru jsou například stoper Smejkal z Teplic a liberecký útočník Sivrič, který naposledy hostoval na Žižkově.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér fotbalistů Mladé Boleslavi Miroslav Koubek

Článek

„Tým máme na začátku léta postavený tak, že je v něm pětadvacet hráčů do pole a tři brankáři. Do tohoto počtu řadíme i bývalé dlouhodobé marody Opielu, Zahustela, Fabiána, kteří byli přítomni na prvním tréninku, ale budou mít trošku jiný režim, než zdraví hráči," sdělil pro Sport.cz sportovní manažer klubu Ladislav Minář.

A co případné odchody? „Wojnar odchází na hostování do Karviné. V jednání jsou odchody Kaliny, Dimitrovského a Buluta. Prostě koketují s přestupy a v tréninkovém procesu v Boleslavi už nejsou. Transferový kolotoč se pomalu roztáčí a je předpoklad, že si najdou nová působiště," podotkl manažer.

Boleslav z vlastního rozhodnutí opustil i Šírl, který je v Plzni. „Byl u nás dva roky. Nicméně mu skončila smlouva a o nové jsme nejednali. Jeho nynější změna dresu není zřejmě motivovaná finanční otázkou, protože z působení v Petrohradu je zabezpečený. U něj sehrála roli sportovní stránka, jelikož si chce v Plzni zahrát evropské poháry. A z Rudné, kde bydlí, to má prý do Plzně na dojíždění lepší, než do Boleslavi," uvedl Minář.

Další dva hráči Boleslav ještě posílí

Úvodní tréninkový program absolvovali se Středočechy také Michal Smejkal a Matej Sivrič. „Administrativně to dotáhneme v příštích dnech. A je jasné, že přijdou další dva hráči z české ligy kvalitního ražení. A o jednoho navíc ještě bojujeme. Přitom v kádru dáme šanci i mladíkům z vlastních zdrojů i navrátilcům z hostování ve druhé lize," rozebíral doplnění sestavy manažer.

Nejfrekventovanějším jménem je asi útočník Chramosta, který dal ve dvou zápasech za „jedenadvacítku" počátkem června neuvěřitelných sedm gólů. „To je krásné. Kdyby se mu takhle dařilo i v lize, bylo by to velmi dobré. I když má za sebou náročný program, přišel hned na úvod přípravy do kabiny a věřím, že si s trenérem sladí přípravu tak, aby to bylo ku prospěchu," prohodil Minář.

Nestoupla Chramostovi sláva do hlavy? „Myslím, že ne. Ví, že u útočníků nastávají různá období. A hlavní je, aby tam byla pokora. Jeho vizitka z reprezentace je vynikající, ale žádnou konkrétní nabídku na něj nemáme," tvrdil manažer.

Reklama

Související témata: