Hlavní obsah

Po čtvrtém místě máme na co navazovat, říká boleslavský kouč Koubek

Roční trenérské angažmá na lavičce fotbalistů Mladé Boleslavi má za sebou zkušený kouč Miroslav Koubek. V minulé sezóně přivedl Středočechy na čtvrté místo v ligové tabulce, a tak je jasné, že nijak nižší nemohou být ani ambice do příštích bojů. „Chceme znovu patřit k lepším mužstvům v soutěži,“ říká trenér v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér fotbalistů Mladé Boleslavi Miroslav Koubek

Článek

Jak se cítíte na začátku letní přípravy?

Osobně se cítím po dovolené dobře. Ale kde jsem ji strávil, to se neříká (úsměv).

První dojmy z úvodního tréninkového programu?

Už na prvním tréninku jsem viděl hodně mladých tváří. To je záměr. Jsem rád, že se mužstvo nijak výrazně neoslabilo. Jedinou výjimkou je Radek Šírl, který odešel do Plzně. Musíme tudíž vyřešit obsazení postu levého beka. Ale dokázali jsme přivést stopera Michala Smejkala. A do útoku přichází Matej Sivrič,který na jaře naznačil ve Viktorii Žižkov předpoklady a vstřelil pět branek, což není na poslední tým tabulky málo.

S počtem hráčů jste tedy spokojen?

Myslím, že pokud jde o kádrový stav, tak můžeme do sezóny vstupovat optimisticky. Chce to jen pilovat, zdokonalovat organizaci hry a také morálně volní složku. Snažíme se ještě přivést dvě posily z české ligy.

Jak hodláte pracovat s kanonýrem Chramostou?

Počítám s ním do sezóny a také s námi hned zahájil přípravu. Je to naprosto klíčový hráč a náš nejlepší střelec. V tuto chvíli nemám informace, že by bylo na stole něco, co by naznačovalo jeho odchod.

Co říkáte na skladbu přípravných zápasů?

Bude jich asi deset. Začínáme s Hradcem Králové, pak tam jsou zápasy s druholigovými týmy. Tedy klasika. Jedeme i na soustředění do Rakouska. Chceme vidět v akci všechny hráče a nebude jednoduché najít pro ně hrací prostor.

Už přemýšlíte nad tím, s jakým předsevzetím vstoupíte do dalšího ligového ročníku?

Je na co navazovat. Chceme hrát tak, abychom měli ze své práce dobrý pocit a aby se to líbilo i divákům. A konkrétní cíle? To nikdy nevíte, jak se sezóna vyvine. Přál bych si, aby mužstvo hrálo s motivací být co nejvýše.

Reklama

Související témata: