Hlavní obsah

Hošek chce v Teplicích zúročit zkušenosti z Polska

Z desetiměsíčního hostování v polské Cracovii Krakov je zpátky teplický fotbalový stoper Jan Hošek. Bohatší o fotbalové i životní zkušenosti, které by rád zužitkoval i v příští sezóně v české lize. „Zatím bojuji o místo, a kdybych to nechtěl zkusit, tak bych tady nebyl,“ řekl Hošek v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Jak se vám zamlouvalo skoro roční působení v Polsku?

Byla to dobrá štace. Díky pořádání turnaje EURO se fotbal v Polsku hodně zvednul, takže jsem si to docela užil a po sportovní stránce jsem byl spokojený. Pokud jsem nebyl zraněný, nastupoval jsem pravidelně. Klub chtěl, abych tam zůstal, ale bohužel jsme spadli a po domluvě jsme se shodli, že ve druhé polské lize za Cracovii hrát nebudu.

Jak byste charakterizoval váš krakovský tým?

Byl jsem jediným Čechem, ale celkem v kádru figurovali hráči deseti národností z celého světa. Kamkoliv jsme přijeli, byly plné stadióny. Fotbalem tam lidí žijí. Atmosféra dělá hodně.

V Krakově jsou ale dva kluby...

Kromě Cracovie ještě mnohem slavnější Wisla Krakov, kde působil exteplický Tomáš Jirsák. Často jsme se potkávali. Oba týmy mají stadióny vedle sebe. Existuje mezi nimi samozřejmě rivalita.

Jak vnímáte návrat do Teplic?

Jelikož jsem v Polsku skončil, tak se normálně vracím do svého klubu. Chci se poprat o místo v základní sestavě. Jinak bych tady nebyl. Před rokem jsem startoval v době letní přípravy Teplic s reprezentační „jedenadvacítkou" na evropském šampionátu v Dánsku, takže tenhle červen je pro mě ve srovnání s loňskem něčím novým.

Sledoval jste teplické vystoupení v minulé sezóně?

Páté místo nebylo špatné. Většinu kluků znám, kádr se moc nezměnil.

Kam byste to chtěli v novém ročníku dotáhnout?

Z páté příčky bychom měli pomýšlet trošku výš. Proč ne?

Jak si vede váš bratr Petr ve slovenské Senici?

Často si voláme a jsme v kontaktu. Vím, že také už začali přípravu. Teď tam přišli kluci z Česka - Erich Brabec, brankář Švenger a Frýdek junior ze Sparty i Krajčík z Budějovic, trenér Psotka z Olomouce. Budou hrát předkolo Evropské ligy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články