Hlavní obsah

Sparta chce za Krejčího šest miliónů eur, Němci nabízí o půldruhého méně

Praha

Poté, co Borussia Moenchengladbach prodloužila smlouvu se švýcarským trenérem Lucienem Favrem až do roku 2015, potvrdila i zájem o sparťanského mladíka Ladislava Krejčího. Jen představy obou klubu o částce za hráče, jemuž bude ve čtvrtek dvaadvacet, se rozchází. Zatímco Pražané si cení svého talentovaného mladíka na šest miliónů eur, Borussia je ochotna zaplatit o půldruhého miliónu méně - tedy 4,5 milionu eur.

Foto: Petr Horník, Právo

Za Ladislava Krejčího nabízí Moenchengladbach čtyři a půl milionu eur, Sparta však chce šest milionů.

Článek

Mladík Krejčí, který v uplynulém ročníku odehrál v dresu Sparty 22 ligových zápasů, v nichž vstřelil šest gólů, je pro Spartu hotovým pokladem. Letenská generalita si pochopitelně moc dobře uvědomuje, že jeho prodejem by mohla vydělat pořádný balík. Částku, za kterou by byla ochotna Krejčího uvolnit, však nechce specifikovat a dodává, že ho prodávat nemusí.

Podle německého serveru www.der-sechzehner.de Pražané požadují za Krejčího šest miliónů eur, tedy přibližně 150 miliónů korun, zatímco Moenchengladbach nabízí o půldruhého miliónu méně, tedy nějakých 112,5 miliónu.

Aranga nebude v Gladbachu věčně

Trenér Favre po podpisu smlouvy sice jméno Krejčí nevyslovil, ale mnohé naznačil, když mluvil o potřebě získat na levý okraj zálohy náhradu za dvaatřicetiletého venezuelského legionáře Juana Aranga, který nebude v základní sestavě Gladbachu věčně.

Mnohé ostatně signalizovaly i jeho prázdninové přestupní kroky.  Poté, co kádr jeho tým opustili Reus (Dortmund), Dante (Bayern) a Neustaedter (Schalke) přivedl ze Švýcarska Gravita Xhaku, jenž figuruje v olympijském týmu helvétského kříže, ze španělského Atlétika Madrid  dalšího olympionika, třiadvacetiletého obránce Álvara Domingueze, ze Švédska devatenáctiletého Branimira Hrgotu považovaného za velký fotbalový talent.

A teď má eminentní zájem o nizozemského kanonýra Luuka de Jonga z Twente a je dokonce ochoten přeplatit anglický Newcastle, který za něho nabízí 11,6 miliónu eur. V Moenchengladbachu by měl nahradit Marca Reuse, kterého koupil Dortmund za 17,5 miliónu eur.

Trenér Favre si na mladíky potrpí

O tom, že si trenér Favre na talentované mladíky potrpí a dává jim šanci, svědčí i jeho slova po prodloužení smlouvy. „Jsem spokojen s nákupy mladých hráčů. Dominguezem je teprve třiadvacet a má v sobě obrovský potenciál, devatenáctiletý Khaka si už vyzkoušel Ligu mistrů a je pro mě klíčovým hráčem v systému, který praktikujeme, Hrgota má rovněž velkou budoucnost. U všech mladíků záleží jen na nás, jak je nasměrujeme a jak se budou v Gladbachu fotbalově rozvíjet," naznačil, že mládí má u něho zelenou.

Pro Krejčího by proto bylo angažmá v Moenchengladbachu velkou fotbalovou šancí. Pokud tedy během příštího týdne dojde k dohodě obou klubů.

Reklama

Související témata: