Hlavní obsah

Sparta zúžila kádr o dva levé záložníky, odcházejí Juhar a Zeman

Praha

Fotbalová Sparta se rozhodla zúžit kádr o dva levé záložníky. Vedle Martina Juhara, který přestoupil do Slavie, je na odchodu i Martin Zeman. Zájem o něj má PAOK Soluň, s nímž absolvuje v Nizozemsku týdenní soustředění, a poté se řecký klub rozhodne o jeho případném angažování. Pravděpodobně by se jednalo o hostování.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Martin Juhar (vpravo) přestupuje ze Sparty do Slavie.

Článek

"Mohu potvrdit, že Sparta dala Martinovi souhlas k tomu, aby odjel na testy do PAOK Soluň," řekl ČTK tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Třiadvacetiletý Zeman je odchovancem Tábora. Od roku 2001 působí ve Spartě, za kterou v osmnácti nakoukl do ligy. Byl považován za jeden z největší českých talentů mezi levonohými hráči a zajímal se o něj dokonce Real Madrid či další evropské celky. Očekávání však dosud nenaplnil.

Kvůli problémům s chováním byl na čas přeřazen do B-týmu Sparty. Poté se omluvil a vrátil se do sestavy, ale Sparta s ním přestala počítat a před rokem odešel na hostování do rakouské Admiry.

Nyní se vrátil a snažil se probojovat do letenského kádru, ale v silné konkurenci se nevešel ani do výběru pro rakouské soustředění. Dostal tak svolení hledat si nové angažmá

Slavia získala ze Sparty Juhara a z Jablonce Vošahlíka

Fotbalisty Slavie posílí slovenský záložník Martin Juhar ze Sparty a bývalý reprezentant do 21 let Jan Vošahlík z Jablonce. Juhar je za posledních jedenáct let po Pavlu Novotném a Martinu Abrahamovi teprve třetím hráčem, jenž přešel ze Sparty do Slavie. Vošahlík, který je posilou na druhý kraj zálohy či do útoku, bude v Edenu rok hostovat.

"V obou případech jsou kluby domluveny, veškeré záležitosti ohledně transferu hráčů by měly být dotaženy během úterý," uvedla mluvčí Slavie Soňa Nouzáková. "V případě Juhara jde o přestup, u Vošahlíka se jedná o roční hostování bez opce," dodala.

Bývalý slovenský reprezentant do 21 let Juhar přišel do Sparty před rokem z Košic. Po slibném začátku vypadl ze sestavy, do které se už přes výborně hrajícího Ladislava Krejčího nedostal. Vedle levé zálohy může hrát i levého obránce. V lize odehrál 13 utkání a vstřelil jeden gól Žižkovu.

Třiadvacetiletý Vošahlík v minulosti patřil k pilířům jablonecké sestavy, ovšem před rokem se zranil a od té doby hledá bývalou formu. Naposledy se trefil loni v dubnu. Celkem má na kontě 125 ligových zápasů za Příbram, Bohemians Praha a Jablonec a 10 gólů. Ve Slavii obnoví spolupráci s trenérem Petrem Radou, který ho přivedl do Jablonce.

Reklama

Související témata: