Hlavní obsah

Sparta dál touží po Lafatovi. Lavička přemýšlí o dvou postech v sestavě

Praha

Trenér pražské Sparty Vítězslav Lavička přemýšlí pár dnů před startem ligy o obsazení dvou postů v základní sestavě. Nevzdává se ani snahy o příchod jabloneckého kanonýra Davida Lafaty. Kouč si těsně před startem soutěže analyzuje přípravné zápasy, v nichž Sparta nastřádala sedm výher, tři remízy a prohru po penaltovém rozstřelu s Bohemians 1905 ve finále Letního ligového Poháru Prahy.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Trenér Sparty Vítězslav Lavička

Článek

Sparta vstoupí do ligy příští sobotu zápasem na hřišti Dukly, Lavička prý do té doby bude s trenérským štábem přemýšlet nad dvěma místy v sestavě. Podle všeho jde o pozice jednoho ze stoperů a ve středu zálohy.

"Turnaj (Letní ligový Pohár Prahy) hrál roli v tom, aby nám pomohl vyřešit poslední otazníky v sestavě. A hráči, kteří bojují o základní sestavu jsou tak blízko u sebe, že si ještě musíme vyhodnotit záznamy zápasů proti Žižkovu a Bohemians. Ano, jde o dvě místa, ale netlačte mě do kouta, prosím. O podobě sestavy rozhodneme v nejbližších dnech," řekl Lavička novinářům po duelu s Bohemians 1905, v němž Sparta, hrající bez největších opor, remizovala 1:1, aby pak podlehla 2:3 po penaltovém rozstřelu. "Ale i tak to bylo poučné, máme z toho zajímavé poznatky. Pozitivní i negativní," uvedl Lavička, který se do Sparty v červnu vrátil po čtyřech letech.

Zájem Sparty o Lafatru trvá

Věří, že kádr Sparty se v týdnu před startem nejvyšší soutěže ještě rozšíří o útočníka. "Rádi bychom získali snajpra, který bude gólově zúročovat práci ostatních. To platí pořád, děláme pro to všechno. (Útočník) Leo Kweuke za sebou má slušnou přípravu a byl produktivní, ale nechceme hru postavit na jednom hráči," uvedl Lavička.

Sparta však podle svého tiskového mluvčího Ondřeje Kasíka dál nemůže najít řeč ohledně angažování Lafaty, nejlepšího střelce minulé sezóny s 25 brankami. "Představy obou klubů jsou v tuto chvíli stále hodně odlišné," uvedl Kasík. Albánský útočník Bekim Balaj z FK Tirana se po krátkých testech v úvodu týdne vrátil zpět do rodné země a Sparta nyní vede jednání s jeho zaměstnavatelem.

Matějovský proti Dukle možná nenastoupí

Po turnaji v pražských Holešovicích Lavičku mrzí hlavně to, že si v sobotu poranil kotník kapitán Marek Matějovský a dnes jej nechtěně následoval také talentovaný zadák Matěj Hybš. "To mě mrzí víc než porážka na penalty. Přišli jsme tady o dva hráče," posteskl si Lavička. Především absence tvořivého záložníka Matějovského pro Spartu může být citelnou absencí. "Jeho start proti Dukle vyloučený není, ale je s velkým otazníkem," uvedl Lavička.

Přestože Sparta v letní přípravě v normální hrací době ani jednou neprohrála, Lavička takovou bilanci podle svých slov nepřeceňuje. "Nerad mluvím o tom, že příprava byla výborná a podobně... Důležité je, že jsem měl velmi dobrý pocit z toho, jak kluci pracovali na tréninku a i v přípravných zápasech. Ale až ostré zápasy od příštího víkendu ukážou, jak na tom opravdu jsme," řekl Lavička, který se bude v další sezóně snažit přivést Spartu poprvé od roku 2010 na ligový trůn.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.