Hlavní obsah

Drábek a Hrubeš si o víkendu nepísknou

Praha

Zatím na jedno víkendové kolo Gambrinus ligy zastavila šéfka českých rozhodčích Dagmar Damková delegaci rozhodčím Drahoslavu Drábkovi a Karlu Hrubešovi za chyby v zápasech úvodního kola nejvyšší soutěže fotbalistů. Drábkovi za zápas České Budějovice - Olomouc, Hrubešovi za duel Dukla - Sparta.

Článek

Olomouc se cítila poškozena především tím, že Drábek posoudil kontakt stopera Golbana s českobudějovickým Rýdelem jako penaltový a vyloučil omylem Škerleho, který byl od situace vzdálen více než metr. Sparta podala stížnost na Hrubeše kvůli špatnému posouzení faulu Božiče na Hušbauera, který se odehrál na hranici pokutového území a zejména za faul Haška na Keriče, který sparťanskému útočníkovi dal klasickou „kosu“ a zabránil mu v úniku na branku, za což měla následovat žlutá karta, která by byla pro Haška druhou v utkání.

„Vím o tom, že Sparta i Olomouc poslaly stížnosti na výkon rozhodčích, ale zatím je nemám v ruce. Zatím nebudou Hrubeš a Drábek delegováni k utkáním druhého kola. V pondělí se sejde komise rozhodčích, na níž posoudíme závažnost jejich provinění a rozhodneme o dalším postupu. Pokud by dostali omezení delegace na jedno utkání, měli by trest odsezený. V případě, že bychom jejich chyby uznali jako velmi závažné, může jim být delegace omezena na více zápasů. To však nechci předjímat,“ řekla pro Právo a Sport.cz  Dagmar Damková.

Školení Webba nestačilo

Tak vážné chyby arbitrů hned na úvod sezóny překvapily i Damkovou. Vždyť před týdnem je školil i slavný anglický sudí Howard Webb... „Přiznám se, že to pro mne bylo velmi nemilé překvapení. Sudí dobře vědí, že nikdo z nich nemá ligu pod penzí a mohou velmi rychle skončit. Před týdnem jsem jim jasně řekla, co po nich chci, na co si mají dát pozor,“ zlobila se šéfka rozhodčích.

„Připadám si jako trenér, který řekne hráčům jasně, co mají hrát a oni dělají úplně něco jiného. Dostávám hodně mailů, které jsou někdy i sprosté, ale snažím se spolu s kolegy z komise se sudími pracovat, neustále jim opakujeme, co mají dělat, ale přímo na trávníku je neovlivníme. Nezbývá, než chyby přísně trestat bez ohledu, o jakého sudího jde,“ zdůraznila Damková.

Reklama