Hlavní obsah

Vaclík trnul, Vavruška nechápal

Praha

Nad zápasem dvou rozdílných poločasů kroutili hlavou na Letné nevěřícně i jeho aktéři. Fotbalová Sparta se po tragickém výkonu nakonec v duelu 2. kola Gambrinus ligy protrápila ke třem bodům. Omluvou jí nemůže být a ani fakt, že proti Příbrami hrála kvůli trestu před prázdným hledištěm.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Utkání Sparta - Příbram se na Letné odehrálo bez diváků.

Článek

Příbram může litovat, protože dvakrát inkasovala ze standardních situací, kdy Hušbauer kopal roh na vzdálenější tyč, odkud míč vracel Jarošík k té bližší, u níž se sparťanští střelci už prosadili.

Lavička udělal bouřku

„Byl to hodně zvláštní zápas a nejen tím, že se hrálo před prázdným hledištěm. Do kolen nás srazila branka po hloupé chybě. Neměli jsme herní klid, špatně jsme se pohybovali bez míče, v defenzivě nám chyběl důraz, takže jsme soupeře nechali kontrolovat hru. Já zvyšuji hlas jen ve výjimečných situacích, a taková nastala, takže v kabině byla o půli bouřka,“ přiznal trenér Sparty Vítězslav Lavička.

Spokojený nebyl ani s hrou svých svěřenců po změně stran. „Víc jsem vpředu čekal od Balaje, dobře nehrál Kadlec, takže na hřiště šel Kweuke, kterého jsem tam chtěl poslat až později. Jeho příchod byl znát, naše hra se maličko zlepšila. Kweuke ukázal svoji důležitost pro tým tím, že dal gól a měl ještě jednu obrovskou šanci. Na absenci diváků se nemůžeme vymlouvat, občas jsme je slyšeli před stadiónem. Chybějí i Matějovský s Krejčím, ale to je prostě realita. K optimu měl náš výkon hodně daleko,“ dodal kouč Sparty.

Spoluhráčům poděkoval

Vedoucí gól Příbrami na sebe vzal brankář Sparty Tomáš Vaclík. „Nestává se mi to často. Míč na suché trávě udělal myšku a já ho dal přímo na kopačku Mareše a pak se nějak odrazil k Trappovi, který střílel do prázdné brány. Zatímco ve Vídni mě kluci chválili, teď mi nenadávali, ale já trnul, aby s tím něco udělali. Po výhře jsem jim poděkoval. Je sice pravda, že v závěru jsem reflexivně vyrazil jednu hlavičku Příbrami, ale od toho jsem v brance,“ sypal si popel na hlavu Vaclík.

Ze svého prvního gólu v dresu Sparty se radoval záložník Pavel Kadeřábek. „Nacvičený roh, Jarošík balón vrátil na druhou tyč a já jsem tam skočil mezi obránci a hlavou ho dostal do sítě. Naštěstí jsme vyrovnali brzy, protože náš výkon v první půli byl trapný. Ve druhé jsme už Příbrami prakticky nic nedovolili a mohli přidat i další branky, ale hlavní je, že máme tři body. V plné síle se ukázal náš tank Kweuke, který zase vstřelil důležitý gól,“ oddechl si mladý záložník.

Osmnáctkrát a zbytečně

Trenér Příbrami David Vavruška kroutil hlavou nad tím, jak hráči mohli dostat dva góly ze standardní situace... „Jako přes kopírák. Na zadní tyč a od ní Jarošík na přední. Viděli to snad osmnáctkrát. Byli na to připravení. Nezaskočilo nás, že od začátku nehrál Kweuke, ani to, že pak nastoupil, ale zpackali si to sami při těch standardkách,“ zlobil se Vavruška.

Na pravý okraj obrany postavil překvapivě Daniela Huňu, který se vrátil do Příbrami před pár dny. „Vedení klubu se snaží, abychom měli silnější lavičku a bylo kam sáhnout. Na jaře jsme dohrávali závěr ligy s dorostenci a prohrávali. Máme teď hodně útočníků, ale nás pálí defenziva. Pokaždé začínáme s novou stoperskou dvojicí, navíc teď nebyl ani pravý bek, tak tam musel Huňa,“ vysvětlil přeškolení bývalého excelentního kanonýra.

Ten byl ze svého výkonu smutný. „Měl jsem při standardkách hlídat Jarošíka u zadní tyče a nezvládl jsem to. Jinak mi hra na pravém okraji obrany nedělala problém, jsem naopak vděčný, že ještě mohu hrát ligu,“ konstatoval Daniel Huňa.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Plzeň 30 54 : 21 65
2 Sparta 30 55 : 23 63
3 Liberec 30 46 : 34 54
4 Jablonec 30 49 : 41 49
5 Olomouc 30 38 : 29 47
6 Dukla 30 48 : 37 46
7 Slavia 30 41 : 33 42
8 Ml. Boleslav 30 34 : 43 38
9 Slovácko 30 37 : 41 37
10 Jihlava 30 36 : 42 36
11 Příbram 30 27 : 39 32
12 Teplice 30 36 : 47 32
13 Brno 30 34 : 53 32
14 Ostrava 30 34 : 44 29
15 Č. Budějovice 30 24 : 49 26
16 Hradec Králové 30 27 : 44 25

Reklama