Hlavní obsah

Dám si plzničku, slíbil po výhře nad Plzní brněnský kapitán Švancara

Po výhře v Plzni 3:2 zářil kapitán brněnského nováčka jako sluníčko. „Jsem nevýslovně šťastný, že jsem se ještě něčeho takového dožil,“ pravil čtyřiatřicetiletý Petr Švancara.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Luděk Pernica (vlevo) a Petr Švancara z Brna se radují z branky.

Článek

Napadlo by vás před zápasem, že v Plzni vyhrajete?

My jsme sem přijeli uhrát dobrý výsledek a jsme šťastní, že se to povedlo. Porazit Plzeň a dát jí tři góly... To už se tu nikomu nepovede. Leda Barceloně. Bylo to hodně šťastné vítězství.

Vy jste se na Plzeň dobře připravili. Čím se dá porazit?

Musíte mít veliké štěstí a musí se vám sejít absolutně všechno, co se sejít má. Důležité bylo, že jsme přežili jejich tlak a proměnili naše šance. Až na tu moji. Za stavu 2:1 jsem spálil tutovku, ale pak jsem si to vynahradil při dvou našich gólech.

Co jste řekl po zápase spoluhráčům?

Poděkoval jsem jim. Jsem na mužstvo hrdý. Máme spoustu kluků, kteří sbírají první ligové starty. Vyhráli nad velice silným soupeřem. Bojovali, vrhali se do střel. V Plzni se strašně nadřete na gól a my jim dali tři. Přitom když jsme hráli druhou ligu, tak jsme na ně koukali v televizi.

Neobáváte se, že mladí spoluhráči teď budou nosit nos nahoru?

Tak v tomhle kluky udržím. Vyhráli jsme a měli obrovské štěstí. Vůbec to neznamená, že si teď dáme doma Starobrno místo plzničky, kdepak, zůstaneme v normálu, pokorní. Já si tu plzničku dám. Budeme si to do úterý užívat a pak se připravíme na další zápas.

Vy mluvíte jako fanoušek Plzně...

Já jim moc fandím. Hrají krásný fotbal. Ohromně si věří. Nikdy jsem neviděl, že by při rohovém kopu mužstvo nebránilo. Oni jsou dva metry od našeho vápna a vůbec si nepřipustí, že by jim někdo utekl. Mně se jejich fotbal líbí a jen doufám, že jsme je nedostali někam dolů, aby se to neprojevilo při pohárech. Přeji Plzni hodně úspěchů.

Viditelně šťastní byli i vaši fanoušci. Věříte, že jich bude chodit víc?

Doufám, že na další náš domácí zápas bude plný stadión. Tohle vítězství budiž i omluvou za tu druhou ligu.

Reklama

Související témata: