Hlavní obsah

První trenérská změna už po třech kolech! U fotbalistů Slovácka končí Soukup

Vedení fotbalistů Slovácka odvolalo trenéra Miroslava Soukupa. Mužstvo z Uherského Hradiště je po třech ligových kolech v tabulce bez bodu poslední a soupeřům vstřelilo pouze jednu branku. Než bude jmenován nový kouč, povede tým asistent Jiří Dekař. Šestačtyřicetiletý Soukup je prvním odvolaným trenérem v tomto ligovém ročníku.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Vedení fotbalistů Slovácka ukončilo spolupráci s trenérem Miroslavem Soukupem

Článek
Fotogalerie

Slovácku vůbec nevyšel start do soutěže. V premiéře podlehlo v domácím prostředí ligovému nováčkovi z Brna 0:1, v druhém kole prohrálo v Olomouci 0:2 a v neděli doma po slabém výkonu celého týmu utrpělo debakl 1:4 se Spartou. "Náš herní projev je špatný," přiznal Soukup po poslední porážce.

Podobně špatný start přitom mělo Slovácko i v minulém ročníku, kdy také vyšlo v úvodních třech kolech bodově naprázdno. První bod uhrálo po remíze 1:1 až ve čtvrtém kole v Olomouci. "Jenže to byla situace zcela jiná. Naše výkony byly dobré a prohráli jsme po nešťastných gólech. Tehdy jsem byl klidný," přiznal Soukup po nedělní prohře se Spartou.

V klubu nepanuje už několik týdnů dobrá atmosféra. Naznačil to i halasný odchod záložníka Víta Valenty, odešel také gólman Miroslav Filipko a na hostování do Mladé Boleslavi byl uvolněn Václav Ondřejka. Posily údajně nebyly tak kvalitní. Mezi ředitelem klubové a. s. Vladimírem Krejčím a Miroslavem Soukupem nebyly nejlepší vztahy a neshody se prý projevily i mezi koučem a hráči.

Nového trenéra chtějí představit co nejdříve

„Nebudu to komentovat ani spekulovat. V úterý jsme se s panem Soukupem dohodli na ukončení spolupráce. Důvodů bylo víc, pochopitelně významný podíl na tom měly neuspokojivé výsledky a předváděná hra," řekl Právu Vladimír Krejčí. „Nového trenéra hledáme, vedeme jednání, ale ani na toto téma nechci spekulovat. Nového trenéra chceme představit co nejdříve," dodal Krejčí.

V uplynulém ročníku první ligy obsadilo Slovácko navzdory špatnému startu sedmé místo.

Do Slovácka zamířil Soukup, který dovedl v roce 2007 českou dvacítku ke stříbrným medailím z mistrovství světa, v roli sportovního ředitele a šéftrenéra v lednu 2010. Předtím vedl reprezentaci Egypta do 20 let a jeho mise tehdy vyvrcholila startem na světovém šampionátu.

Mluví se o Habancovi, Levém, Rabušicovi či Paličkovi

V polovině dubna 2010 se Soukup po odvolání kouče Josefa Mazury přemístil na trenérskou lavičku a v závěru sezony zachránil Slovácku prvoligovou příslušnost. V dalším ročníku pod jeho vedením skončilo Slovácko na 12. místě.

Jako o novém kouči se spekuluje o Svatoplukovi Habancovi, Stanislavu Levém, Radku Rabušicovi či Vlastimilu Paličkovi.

Reklama

Související témata: