Hlavní obsah

Slovácko převezme Habanec, dnes ještě naposledy povede Ústí

Uherské Hradiště

Novým koučem fotbalistů Slovácka bude Svatopluk Habanec. V pátek naposledy povede Ústí nad Labem ve druhé lize, od pondělí nastupuje v Uherském Hradišti, kde nahradí Miroslava Soukupa, který byl po úvodních třech ligových kolech bez bodového zisku odvolán.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Slovácka se radují z branky - ilustrační foto.

Článek

"Jsme domluveni. Na papíře to ještě není, dolaďovat to budeme po víkendu," řekl v pátek ČTK ředitel 1. FC Slovácko Vladimír Krejčí.

Brněnský rodák Habanec opustí Ústí nad Labem po šesti šesti sezónách, během nichž s týmem dvakrát vyhrál druhou ligu a jeden ročník s ním odehrál v nejvyšší soutěži v teplickém azylu. Po letošním postupu nedostal klub kvůli nevyhovujícímu stadiónu prvoligovou licenci a zůstal ve druhé lize.

Derniéru na lavičce severočeského týmu, s nímž úvodní dva zápasy nové sezóny prohrál, absolvuje dvaačtyřicetiletý kouč v pátečním utkání na hřišti Táborska. Večer už chce sledovat Slovácko v předehrávce 4. kola první ligy na Julisce proti Dukle, kde hosty povede asistent Jiří Dekař.

Ústí mu v odchodu nebránilo

"Všechno se to seběhlo strašně rychle. Slovácko mě oslovilo hned poté, co odvolali trenéra. V Ústí mám platnou smlouvu, a tak se musely oba kluby dohodnout. Na práci u týmu Slovácka se těším. Vracím se na jižní Moravu, kde jsem prožil první polovinu svého života, než jsem z Králova Pole jako hráč přestoupil do Teplic," řekl spolupracovníkovi ČTK Habanec.

Ústí za něj musí narychlo shánět náhradu. "Není to jednoduché. Ale Svatopluk Habanec u nás odvedl za šest let dobrou práci. Nyní dostal možnost pracovat v nejvyšší soutěži a v tom mu nechceme bránit, přestože má u nás platnou smlouvu. Jednali jsme zatím se čtyřmi trenéry. Do soboty chceme mít jasno," uvedl sportovní manažer klubu Stanislav Pelc.

K vážným kandidátům prý patří bývalý reprezentant Přemysl Bičovský, jenž naposledy vedl ve druhé lize v roce 2009 Čáslav. V nejvyšší soutěži trénoval Most, působil i na Slovensku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.