Hlavní obsah

Pomohl nám risk, tvrdí kouč Příbrami, která čeká na výhru už třináct kol.

Třináct kol v součtu minulé a probíhající sezóny čekají fotbalisté Příbrami na ligovou výhru. V Jablonci je dělila minuta od další porážky, ale nakonec riskem šťastně zachránili bod za remízu 2:2. Ta by měla být pro tým povzbuzením.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér fotbalistů Příbrami Karol Marko.

Článek

„Mužstvo skutečně pracovalo. Hrálo fyzicky náročný fotbal s dobrým pohybem i dostatečnou agresivitou ve středu pole, což byl náš záměr. Ještě jsme ale měli problémy s finální fází a taktickým reagováním při přechodu do obrany či do útoku," hodnotil duel na severu Čech trenér Karol Marko.

„Průběh zápasu byl dlouho nepříznivý, po přestávce nám pomohlo zariskování s posílením ofenzivy o Wágnera a Huňu. A tahle odvaha nakonec vyústila i ve vyrovnání," připomněl kouč vydařené střídání, které se promítlo do herní aktivity Středočechů.

Daniel Huňa se vrátil do příbramského kádru po ročním působení ve druhé lize, kde hrál loni na podzim za střížkovské Bohemians a na jaře za Baník Most. „Na začátku této sezóny mě bývalý trenér David Vavruška zkoušel i na postu pravého obránce, ale lépe se cítím v ofenzivě. A tuhle pozici mi svěřil i pan Marko. Fyzicky se cítím dobře. Na hřišti poznávám, že náš tým má sílu, i když dlouho nevyhrál. Máme předpoklady, abychom se dali dohromady i po psychické stránce a začali sbírat body nejen za remízy, ale i vítězství," líčil zkušený fotbalista, který se v minulosti prosazoval jako nejlepší příbramský střelec.

Gólman bere remízu všemi deseti

Brankář Aleš Hruška si byl vědom faktu, že Středočeši v předešlých dvou zápasech v Jablonci prohráli shodně 1:5. „Ale nemohl jsem na to myslet v obavách, že se něco podobného může opakovat. Moc dobrých výsledků jsem na jabloneckém trávníku neudělal, takže beru všemi deseti nynější remízu," prohodil gólman.

„Pro kabinu je pozitivní, že jsme ani za stavu 0:2 nerezignovali. Přitom jsme inkasovali ze dvou střel dva góly. Ale zvedli jsme se. Téma boje o záchranu ještě mezi námi nepadlo. Pořád máme čas, abychom dohnali to počáteční bodové manko. Jen čtyři remízy nás sice drží stále dole, ale věříme v obrat k lepšímu," naznačil Hruška příbramské odhodlání uniknout ze sestupového pásma.

Reklama

Související témata: