Hlavní obsah

Kouč Slavie Rada setnul bývalý klub. Z výhry mám radost, ale Teplice se určitě zvednou, říká

V minulé sezóně vedl Petr Rada Teplice, včera proti nim v dohrávce 7. kola Gambrinus ligy stál jako kouč fotbalistů Slavie. A slavil vítězství 2:0, i když se nerodilo snadno. „Jsem samozřejmě rád za výhru. Ale v Teplicích mám pořád spoustu přátel a věřím, že se ze špatného začátku dostanou,“ řekl Rada.

Foto: www.slavia.cz

Trenér fotbalistů Slavie Petr Rada.

Článek

Bral jste zápas proti vašemu bývalému klubu prestižněji?

Chtěl jsem vyhrát jako v každém jiném zápase. Ale že jsme proti Teplicím hráli hned takhle na začátku ligy, bylo vše takové bezprostřednější. Není to tak dlouho, co jsem odtamtud odešel. Byl jsem tam celkem třikrát, mám tam spoustu známých a bylo to asi jedno z nejlepších angažmá, kde jsem působil. Přesto mě výhra těší, protože teď bojuju za Slavii.

Neslíbil jste třeba svým svěřencům za vítězství nějakou odměnu do kabiny?

Vůbec nic. Proč? Oni jsou tady od toho, aby hráli. Naopak mě potěšilo, když za mnou před zápasem přišli hráči Teplic a podali jsme si ruku. To jen dokazuje, že jsem tam neměl žádnej problém. Já ale neměl žádné problémy nikde.

Bylo pro vás snazší určovat taktiku proti týmu, který dobře znáte?

Teplice mají tři nové hráče, když počítám i Podaného, který je tam taky krátce. Ale Keriče jsem v Teplicích půl roku měl. Sestava, v jaké u nás nastoupili, mě trochu překvapila. Počítal jsem, že v základu bude hrát Mahmutovič. Naši kluci dostali o soupeři podrobné informace, ale to samé určitě hráči Teplic o Slavii, protože mě znají.

Neměl jste obavy, že zápas proti bývalému klubu nezvládnete?

Já měl jedině obavy z té dlouhé reprezentační pauzy. My ji měli dva a půl týdne, což je pomalu polovina letní přípravy. Bál jsem se, že to na nás může zanechat nějaké následky. Ale musím být spokojen, navázali jsme na hru ze zápasů v Liberci a s Brnem. A hráli jsme proti týmu, který byl pátý v minulém ročníku a pořád má svou kvalitu.

Co říkáte na současnou formu Teplic, když jsou v tabulce až čtrnácté?

Mají dobré mužstvo, které se z toho určitě dostane.

Reklama

Související témata: