Hlavní obsah

Limberský kvůli penaltě a výrokům předstoupí před disciplinární komisi

Praha

Plzeňský obránce David Limberský půjde před disciplinární komisi Fotbalové asociace ČR, která s ním kvůli penaltě a výrokům po zápase 7. kola Gambrinus ligy s pražskou Spartou zahájila řízení. Západočeši vstřelili jediný gól utkání z pokutového kopu, který vzbudil v táboře hostů bouři nevole. Sparťané tvrdí, že Limberský svůj pád po kontaktu s Josefem Hušbauerem v šestnáctce nafilmoval.

Foto: Petr Eret, ČTK

David Limberský z Plzně (vlevo) a Josef Hušbauer ze Sparty.

Článek

Disciplinární komise si k této situaci vyžádala stanovisko komise rozhodčích. Po utkání reprezentační zadák na adresu soupeře prohlásil, že Sparta získala dvacet titulů tím, že jí pomáhali rozhodčí, za což po něm letenské vedení požaduje omluvu.

Před komisi budou muset také představitelé Viktorie, neboť při duelu s letenským týmem se v hledišti objevila zakázaná pyrotechnika, kvůli níž musel být zápas přerušen. Disciplinární komise zároveň zahájila řízení s technickým delegátem střetnutí Jaroslavem Melicharem, v jehož zprávě objevila nedostatky.

Za červené karty nesmějí v příštím soutěžním zápase nastoupit Jan Trousil ze Slovácka, Zbyněk Pospěch z Dukly a Petr Lukáš z Teplic. Tentýž trest obdržel také Hušbauer, jenž uviděl v minulém kole čtvrtou žlutou kartu.

V druhé lize dostali vyloučení Jiří Mlika ze Sokolova trest na tři, Radim Nepožitek ze Znojma na dva a Vojtěch Machek ze Sokolova na jeden zápas. David Fikejz z Čáslavi nesmí hrát v příštím kole kvůli čtyřem žlutým kartám.

Sokolovský kouč Aleš Jindra se bude komisi zpovídat kvůli svému vykázání na tribunu za urážlivou kritiku sudího, představitelé SFC Opava pak kvůli použití pyrotechniky a napadení funkcionářů Bohemians 1905 po utkání.

Reklama

Související témata: